Prefectul de Gorj, asediat de controale de la MAI

Scandalul retrocedărilor de pădure din judeţul Gorj este departe de a fi rezolvat, deşi Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor a părăsit Prefectura Gorj. Prefectul Liviu Andrei susţine că în permanenţă  echipele de verificare de la Bucureşti solicită  Prefecturii Gorj documente cu privire la retrocedarea unor păduri din Tismana şi Crasna către argeşeanul Liviu Pătraşcu, patronul unei firme care exploatează masă lemnoasă în mai multe zone ale ţării, dar şi în Gorj.

Prefectul judeţului Gorj nu a scăpat nici acum de verificările Corpului de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor, deşi echipele de inspectori au părăsit instituţia păstorită de Andrei. Prefectul de Gorj a declarat că i se solicită în permanenta documente privind retrocedarea către omul de afaceri argeşean, Liviu Pătraşcu, a 720 de hectare de teren în Dumbrava Tismanei şi Crasna. Andrei este nevoit să trimită continuu documente la Bucureşti care să ateste legalitatea retrocedării. „Ne-au cerut zilele trecute să le trimitem urgent o serie de documente de la primăriile Crasna şi Bumbeşti Jiu. Le-am transmis să ne pună la dispoziţie documentaţia şi am trimis-o mai departe de la Bucureşti. Aşa va fi şi în zilele următoare. Mă aştept ca cei din Minister să ne mai solicite şi alte materiale, pentru a da de cap acestei probleme”, susţine Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj

Pătraşcu a obţinut în baza unui proces verbal dreptul de proprietate pe mai multe suprafeţe împădurite din judeţ, printre care şi pădurea Dumbrava, din Tismana. El a făcut demersuri să convingă autorităţile judeţene ca trebuie sa primească respectivele păduri, pe motiv că cea din zona muntelui Dumitra nu poate fi exploatată, având regim de Parc Naţional.

Prefectul Andrei susţine că atâta timp cât va deţine acest fotoliu, pădurea seculară de la Tismana şi Crasna nu va fi dată. „Nu vă daţi seama că toată povestea aceasta e cusută cu aţă albă- O să mai treacă multă apă pe Jiu până când problema va fi rezolvată. Ce pot să vă spun este că doar ameninţarea cu închisoarea îmi poate schimba poziţia pe care o am eu acuma. Nu voi da această pădure sub nicio formă”, mai spune Liviu Andrei.

Aceste retrocedări cu cântec sunt de aproape doi ani pe masa procurorilor, mai multe persoane cu funcţii importante in Prefectura Gorj, printre care si fostul subprefect Lelioara Deaconu aflându-se in atenţia anchetatorilor.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: