Prefectul Teodorescu a uitat de situaţia polonezei de la Runcu

Prefectul de Gorj Claudiu Teodorescu pare să fi uitat de promisiunile făcute tinerei care locuieşte la Runcu, pentru colectarea sumei necesare pentru ca tatăl acesteia să poate face testul ADN. Aleksandra spune că nu a mai primit nicio veste de la autorităţile judeţene după ce i-au comunicat în urmă cu două săptămâni că o vor sprijini pentru a-şi perfecta documentele de identitate.

Doar 2.700 RON, atât are nevoie Aleksandra pentru ca tatăl său să poate efectua testul de paternitate care ar putea-o ajuta să aibă o identitate. Prefectul Claudiu Teodorescu s-a angajat în urmă cu exact două săptămâni că va colecta aceşti bani de la instituţiile deconcentrate. Tânăra a aşteptat cu sufletul la gură un semn din partea autorităţilor, în sensul că s-au strâns banii necesari, însă nu a mai primit nicio veste în acest sens. “Nu mai ştiu nimic despre acest ajutor, a rămas să mă contacteze dânşii şi nu m-au mai sunat până acum. Au zis că rezolvă într-o săptămână, probabil n-au strâns suma de bani. Stau în aşteptare, am aşteptat 20 de ani şi tot aşa fac. M-am bazat pe acest sprijin”, a spus Aleksandra.

Adresa, bat-o vina!

Prefectul Claudiu Teodorescu spune că încă nu au fost colectate sumele de la instituţiile deconcentrate, dat fiind faptul că adresa către aceste unităţi a fost transmisă târziu. “Până la sfârşitul săptămânii vom vedea ce bani s-au strâns. După aceea vom da suma de bani tatălui ca să meargă la institut să-şi facă probele de ADN. Din momentul în care am trimis adresa instituţiilor deconcentrate nu cred că au trecut două săptămâni, cred că a trecut o săptămână. Dacă nu vom reuşi să strângem banii de la deconcentrate o să mai punem noi”, a declarat Claudiu Teodorescu, prefectul de Gorj.

Reamintim faptul că Aleksandra s-a născut acum 19 ani în Germania dintr-o mamă poloneză. La doar două luni a fost adusă la Târgu Jiu după care a fost părăsită de mama sa şi lăsată în grija celui care se presupune a fi tatăl ei. Nu are certificat de naştere, iar pentru a căpăta o identitate trebuie ca cel pe care îl consideră ca fiind tatăl său să se supună testului de paternitate. Aleksandra locuieşte acum în Runcu, alături de iubitul său.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: