Premierul Victor Amnistie

Drumul candidatului PSD spre fotoliul prezidenţial este presărat cu amnistii de tot felul. Deocamdată amnistii fiscale, dar sunt pe ţeavă şi cele penale. La început, s-a vorbit despre amnistierea fiscală a pensionarilor şi mamelor care ar fi primit bani în plus din greşeala unor funcţionari. O ordonanţă care va fi generatoare de procese, pentru că nu este clar dacă cei 12.000 de posibili beneficiari vor primi şi de aici înainte sumele calculate greşit. Că în multe cazuri nu s-a demonstrat în vreo instanţă dacă sumele au fost greşite sau nu. Şi, să nu uităm că amnistierea pensionarilor a pornit, potrivit lui Ponta, de la faptul că mai mulţi pensionari s-au sinucis, ca urmare a unei anchete DNA privind folosirea de acte false la pensionare. Ori aici ordonanţa lui Ponta este în dungă, va genera interpretări şi noi „greşeli” ale funcţionarilor. Pentru care nu vor plăti nici funcţionarii, nici pensionarii care au folosit acte false, nici Ponta, nici PSD, ci noi toţi, plătitori de taxe şi impozite.

Generozitatea PSD este fără limite în acest an electoral. Senatorul Liviu Pop, cel care a fost ministru câteva zile la Educaţie, pentru a-l scăpa pe Ponta de acuzaţia de plagiat, pune din nou umărul la creşterea politică a premierului. Supărarea românilor este mare după doi ani de guvernare PSD, ura pentru guvernarea PDL a mai scăzut, aşa că trebuia făcut repede ceva. Aşa că senatorii au votat, nici mai mult, nici mai puţin, decât amnistierea fiscală a tuturor bugetarilor care au primit ilegal prime şi sporuri de la buget. Ilegal potrivit Curţii de Conturi, o instituţie care ar trebui închisă, dacă tot a muncit degeaba în ultimii ani. Măcar aici să mai facem economii.

Ce mai urmează? Să legalizăm devalizarea banului public şi să închidem Poliţia, parchetele, DNA, Antifrauda, Fiscul, ANI şi alte instituţii complet inutile pentru guvernarea Ponta. Deşi, nu doar Ponta este de vină. Senatorii de la toate, absolut toate partidele, au votat amnistia fiscală. O vor face probabil şi deputaţii săptămâna viitoare. Ponta face abuz de putere şi pentru că nu are opoziţie. Sau, mai bine zis, opoziţia este la fel de putredă ca puterea.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: