Prima confruntare în instanţă dintre afaceristul Huidu şi Cârciumaru

Omul de afaceri Dumitru Huidu se va confrunta cu Primăria Târgu Jiu, pentru prima dată, în instanţă în data de 23 martie. Motivul nemulţumirii sale îl reprezintă neatribuirea la timp a terenului, din zona Pieţei Centrale, pe care urma să ridice o parcare supraetajată şi spaţii comerciale. Chiar dacă centrala termică, ce făcea obiectul disputei dintre fostul senator şi autorităţi, a fost demolată, proiectul se pare va mai avea de aşteptat din cauza unor probleme cadastrale ale terenului. Huidu spune că Primăria a început lucrările de demolare ale centralei chiar în ziua în care a făcut plângere la tribunal.

Primăria municipiului a început, în urmă cu câteva săptămâni, demolarea centralei termice din Piaţa Centrală. Chiar dacă autorităţile se angajaseră să elibereze terenul până la 31 ianuarie, lucrările de demolare s-au finalizat abia în aceste zile. Cu toate acestea se pare că divergenţele dintre fostul senator şi Primăria Târgu Jiu nu se vor încheia aici. Huidu spune că a durat mai bine de un an pentru ca această centrala termică să fie demolată şi va mai avea de aşteptat aproximativ două luni pentru ca autorităţile să realizeze cadastrul terenului. „Primăria a început lucrările de demolare a centralei abia în ziua în care am făcut plângere la tribunal. Chiar dacă este un pas înainte va mai dura până să intru în posesia documentelor. Primăria va trebui să-mi predea terenul împreună actul cadastral, iar obţinerea acestuia va mai dura câteva luni”, a declarat Dumitru Huidu. La rândul lor reprezentanţii municipalităţii spun că fostul senator nu şi-a manifestat intenţia de a începe lucrările. “Din punctul nostru de vedere problema este rezolvată. Centrala termică a fost demolată şi pot fi demarate oricând lucrările de construcţie, însă până în momentul de faţă Dumitru Huidu nu a solicitat nici măcar autorizaţie de construcţie”, a declarat Gabriel Sanda, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Daune cominatorii cerute primarului

În data de 23 martie, Dumitru Huidu va avea prima confruntare în instanţă cu Primăria Târgu Jiu. Acesta spune că a cerut primarului Florin Cârciumaru daune cominatorii în valoare de 5 milioane de lei vechi pentru fiecare zi de întârziere. “În plângere am solicitat primarului, daune cominatorii de 500 lei pentru fiecare zi de întârziere. Aceşti bani nu vor intra în contul firmei ci în contul bugetului de stat”, a mai precizat Huidu.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: