Prima sentință în dosarul Mafiei Permiselor

Instructorii auto trimiși în judecată în dosarul permiselor false de la Târgu Jiu au fost condamnați vinerea trecută la închisoare, însă aceștia nu vor face pușcărie pentru că decizia judecătorilor este cu suspendarea executării pedepsei, sentința nefiind definitivă. Mai mult, instanța a dispus punerea în libertate a inculpaților, care erau în arest preventiv.

Tribunalul Gorj a decis ca unul dintre inculpați, Gheorghe Frățilescu, care este administrator și instructor auto la propria sa școală de șoferi, să fie condamnat la 2 ani și 6 luni, executarea pedepsei fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 5 ani, aceeași pedeapsă fiind stabilită și pentru Georgiana Stroe, care, de asemenea, era administrator și instructor la propria școală de șoferi. Cei doi au fost judecați pentru trafic de influență, la fel ca și un al treilea inculpat, Petre Bogdan, care, în calitate de instructor auto, a fost acuzat că a intervenit pe lângă examinatorii auto în vederea favorizării obținerii permisului de conducere de către cursanți de-ai săi. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani și 2 luni, executarea pedepsei fiind suspendată pentru un termen de 5 ani. Al patrulea inculpat din dosar, Ionuț George Stroe, fiul Georgianei Stroe, acuzat de complicitate la trafic de influență, a fost condamnat doi ani de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani.

Buni de plată

Magistrații au dispus punerea în libertate de îndată a instructorilor auto, aceștia fiind arestați preventiv încă din luna noiembrie, când la Târgu Jiu au avut loc mai multe descinderi în acest dosar. Sentința Tribunalului Gorj poate fi însă atacată cu apel de către Parchet, instructorii putând fi eliberați doar după ce verdictul instanței rămâne definitiv. Tribunalul Gorj a dispus confiscarea de la inculpați a unor sume de bani primite de la investigatori sub acoperire în cursul anului 2013, când au fost realizate mai multe flagrante ce au dus la prinderea acestora. Este vorba de câteva sute de lei de la fiecare.

Toți cei patru inculpați au primit aceste pedepse în condițiile în care și-au recunoscut faptele de care sunt acuzați, legislația prevăzând o reducere a pedepsei cu o treime pentru astfel de situații. Aceștia au fost trimiși în judecată în cursul lunii decembrie 2013.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: