Primar acuzat că îşi bagă apă la stână pe banii primăriei

Acuzaţii grave la adresa viceprimarului cu atribuţii de primar de la Drăguţeşti, Irinel Ungureanu. Un cetăţean al comunei a sesizat ieri telefonic faptul că actualul primar îşi bagă apă la stâna din apropiere de Vârţ cu angajaţii şi utilajele primăriei. Informaţia a fost dezminţită la faţa locului atât de muncitori, de vicele cu atribuţii de primar, cât şi de secretarul comunei. Ungureanu susţine că stâna este a fratelui său şi că firma privată care execută lucrarea respectă întocmai proiectul primăriei.

Aneta Popescu este un cetăţean al comunei Drăguţeşti care a sesizat ieri faptul că primarul Irinel Ungureanu se foloseşte de oamenii şi utilajele primăriei pentru a introduce aducţiune cu apă la propria stână de lângă satul Vârţ. ”Nu este normal să-şi bage apă la stână pe banii noştri. Sunt sate fără apă şi el îşi bagă apă, nici nu a luat bine primar că şi-a luat lumea în cap”, a spus Aneta Popescu.

La faţa locului însă sesizarea a fost dezminţită de salariaţii firmei care executau lucrarea. ”Noi nu suntem angajaţii primăriei, noi lucrăm la firma care a câştigat licitaţia pentru introducerea reţelei de apă. Este firma Stânjenelul din Tismana. Este treaba dânşilor, noi ne facem treaba”, au spus muncitorii. Vicele cu atribuţii de primar Irinel Ungureanu a precizat că nici măcar nu este vorba de stâna lui, ci de a fratelui său care are tot dreptul să fie racordat la reţeaua de apă pentru că şi el plăteşte taxe către primărie.

Ungureanu: ”Sunt supus la tot felul de sesizări”

Ungureanu a menţionat faptul că firma constructoare respectă întocmai un proiect demarat în urmă cu doi ani. ”Este un proiect început în urmă cu doi ani, nu l-am făcut eu proiectul şi proiectul acesta prevede aducţiune cu apă până acolo. Ştiam de aseară că o să mă reclame. Sunt supus la tot felul de sesizări de când am preluat această funcţie. E normal să fie apă pentru că şi ei plătesc dări la stat, plătesc impozit, nu cred că este greşit. Stâna este a fratelui meu, avem animalele împreună, dar se aruncă cu noroi în toate părţile. Utilajele nu sunt ale primăriei, este o firmă de la Tismana care face lucrările pe proiectul respectiv, nu s-a atins nimeni de utilajele primăriei”, a spus Irinel Ungureanu, viceprimarul cu atribuţii de primar de la Drăguţeşti.

Potrivit autorităţilor locale, cel mai probabil oamenii au fost induşi în eroare de o tăbliţă care indică comuna Teleşti, însă stâna se află pe teritoriul comunei Drăguţeşti. ”Este o tăbliţă acolo care zice că se intră în comuna Teleşti, dar cine a pus tăbliţa acolo a pus-o greşit, a pus-o cu 300 de metri mai în sus, pe terenul primăriei Drăguţeşti. Ei au crezut că bag apă pe terenul altei comune cu bani din proiectul de la Drăguţeşti, dar nu este aşa, fratele meu plăteşte impozit, toate utilităţile le plăteşte la Drăguţeşti”, a spus Irinel Ungureanu, vicele cu atribuţii de primar la Drăguţeşti.

Vizualizări: 733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: