Primar liberal, dezamăgit de noul statut al partidului

Primarul liberal care a stat luni bune în arest preventiv, apoi a revenit la primărie, este dezamăgit de noul statul al PNL, care sancţionează şi liderii care nu sunt condamnaţi definitiv. Florin Pavel, primarul din Peştişani, a renunţat la toate funcţiile din partid, dar nu vrea să plece din PNL.

Problemele cu justiţia i-au adus lui Florin Pavel suspendarea din funcţiile de conducere ale PNL. Cu toate acestea, edilul local spune că nu va renunţa la politică, însă nu se va implica în campania electorală de anul viitor. „Nu voi renunţa la politică şi nici nu voi pleca din Partidul Naţional Liberal. La ora aceasta sunt simplu membru pentru că m-am autosuspendat din toate funcţiile deţinute în cadrul partidului. Eu nu sunt suspendat din partid, sunt autosuspendat din toate funcţiile de conducere ale partidului. Eu eram preşedinte al organizaţiei de la Peştişani şi membru în Biroul Permanent Judeţean. Nu mai fac nici o campanie, cel puţin pentru alegerile viitoare. M-au dezamăgit modificările din statut, rămâne de văzut dacă partidul are de câştigat sau nu cu chestiile acestea”, a precizat Pavel.

În aceste zile, Prefectura Gorj face o inventariere a aleşi cu condamnări definitive, cu executare sau cu suspendare, pentru a le înceta mandatele. Florin Pavel are o condamnare, dar nu este definitivă. Acestuia i se pare ciudat că Prefectura a cerut cazierele primarilor. „Nu e o problemă la mine, eu nu am cazier. Condamnarea pe care o am nu este definitivă, aşa că nu figurează în nici un cazier. Nu ştiu de acţiunea Prefecturii, dar legea nu prevede aşa ceva. Asta se poate întâmpla numai dacă instanţa interzice în mod expres dreptul de a alege şi a fi ales, altfel nu există. Nu văd de ce nu mi-aş duce mandatul până în anul 2016”, a declarat Florin Pavel.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: