Primăria Bâlteni își face firmă de reabilitare de drumuri și deszăpezire

Gheorghe Păsărin, noul primar de la Bâteni, vrea să înfiinţeze o firmă a administraţiei locale. Societatea va fi una cu răspundere limitată şi va avea drept acţionar Consiliul Local Bâlteni. Păsărin spune că vrea să investească în comună banii pe care fostul primar îi plătea la diferite firme pentru prestări de servicii.

 

Gheorghe Păsărin îl acuză pe Vasile Vlăduleanu, fostul primar de la Bâlteni, de faptul că a lăsat facturi neachitate de ordinul miliardelor în condiţiile în care nu a achiziţionat nici un utilaj pentru primărie. Acesta a dat exemplu datoriile pentru apă, pentru ridicarea gunoiului şi pentru deszăpezire. De asemenea, a menţionat şi factura de 500 de milioane de lei vechi pentru florile plantate de Vlăduleanu. “Fostul primar nu a făcut altceva decât să plătească diferite servicii la anumite firme. Primăria nu are un buldoexcavator sau vreun alt utilaj pentru întreţinerea drumurilor, a canalelor sau rigolelor. În schimb, are foarte multe facturi neplătite. De exemplu, pentru apă este de plătit un miliard şi jumătate de lei vechi, pentru ridicarea gunoiului factura este neplătită Polaris-ului încă din luna noiembrie 2011, valoarea ei fiind de 800 de milioane de lei vechi. Nici chiar florile plantate nu au fost achitate, iar factura se ridică la 500 de milioane de lei vechi. Nu sunt împotriva spaţiilor verzi, însă mi se pare ridicol să cumperi flori în condiţiile în care nu le asiguri sursa de apă”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul comunei Bâlteni.

 

Ultilaje pentru firma primăriei

 

În şedinţa din această lună a Consiliului Local Bâlteni va figura pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care va viza înfiinţarea unei firme a primăriei. Este vorba despre o societate cu răspundere limitată al cărei acţionar va fi Consiliul Local. “Încercăm să înfiinţăm o firmă a primăriei care să presteze lucrări de salubrizare, reparaţii la drumuri, acţiuni de deszăpezire etc. Societatea va fi cu răspundere limitată şi va avea posibilitatea să ia şi comenzi de la alte unităţi pentru a se putea autofinanţa. De asemenea, vrem să accesăm o măsură pe fonduri europene pentru a achiziţiona un buldoexcavator şi un autogreder. Sperăm să putem depune proiectul până la sfârşitul lunii august când se încheie sesiunea. Este vorba despre o măsură ce necesită cofinanţare, banii care îi vom asigura fie din bugetul local, fie vom accesa un credit”, a mai precizat Gheorghe Păsărin.

 

 

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: