Primăria Logreşti a primit banii pentru tichetele preşcolarilor

Veşti bune pentru părinții preșcolarilor din comuna Logrești. Autoritățile locale au primit în această săptămână banii aferenți tichetelor pentru preșcolarii care merg la grădiniță. Este vorba de acel cupon în valoare de 50 de lei pe care îl primesc copiii care frecventează grădinița și ai căror părinți nu au un venit mai mare de 284 lei pe membru de familie. În comuna Logrești sunt trei grădinițe la care învață 51 de preșcolari, însă până acum numai 18 au îndeplinit condițiile de primire a acestui tichet social.

Un număr de 18 preşcolari din comuna Logreşti au primit până acum acceptul autorităţilor locale de a primi acel tichet social acordat de guvernanţi. Tichetul, în valoare de 50 de lei, va merge doar la copiii care nu înregistrează mai mult de trei absenţe lunar, iar veniturile familiei nu depăşesc 284 de lei pe membru.

Primăria Logreşti a primit 11.000 de lei pentru a achiziţiona aceste cupoane şi are sarcina să le distribuie până la data de 15 a fiecărei luni pentru luna anterioară. Potrivit primarului Ion Băluță, în comuna Logrești sunt trei grădinițe la care învață 51 de preșcolari. Nu toți însă îndeplinesc condițiile tichetului social. ”Până la data de 30 aprilie se depun cereri pentru acordarea acestui sprijin. Copiii care împlinesc trei ani după luna aprilie a acestui an, pentru acești copii cererile vor fi luate în calcul anul viitor. Legea spune că un copil care primește acest cupon nu trebuie să înregistreze mai mult de trei absențe lunar. Noi în prezent analizăm situația școală a copiilor și urmează să le dăm aceste cupoane până la data de 15 martie. Sarcina de a achiziționa aceste tichete sociale ne revine tot nouă, de la firme specializate”, a spus Ion Băluță, primarul comunei Logrești.

Potrivit legii, societățile comericale trebuie să obțină o autorizație în sensul că primesc aceste tichete sociale, iar părinții au voie să achiziționeze de ele doar hăinuțe, alimente sau rechizite.

Vizualizări: 308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: