Primăria Mătăsari vinde locuinţe la preţul unui cort

Locuinţele devastate din Mătăsari, fără uşi şi fără geamuri, sunt la mare căutare în rândul celor fără casă. Motivul… preţurile sunt extrem de mici, iar prin acoperiş nu mai pătrunde ploaia. Singura nemulţumire a celor în cauză este că primăria nu acceptă plata în rate a locuinţei.

Un apartament devastat în Mătăsari costă 8.000 de lei, iar o garsonieră 3.000, asta după ce acum un an primăria a decis să reducă preţurile la jumătate. Numeroase persoane fără adăpost au solicitat achiziţionarea unei astfel de locuinţe, după ce primăria a făcut hidroizolaţia blocurilor. „Hotărârea de refacere a acoperişurilor a fost luată anul trecut, pentru că în mai toate blocurile locuinţele de la ultimul etaj erau nelocuibile, ploaia pătrundea în interior. Sunt mulţi care vor să cumpere acum un apartament la ultimul etaj, însă fără bani nu le putem da. S-au vândut într-un an 20 de locuinţe, atât apartamente, cât şi garsoniere”, a precizat Alexandru Udrişte, viceprimarul comunei Mătăsari. Udrişte a spus că, pe lângă preţul rezonabil, cumpărătorii au şi alte avantaje: „Oamenii au la dispoziţie şase luni să îşi renoveze locuinţele şi abia apoi trebuie să le plătească”.

Primăria refuză plata în rate a locuinţelor

Nu toţi localnicii din Mătăsari pot cumpăra o garsonieră, chiar dacă preţul este de numai 3.000 de lei. Cei cu venituri extrem de mici au solicitat primăriei să le accepte plata în rate, dar au fost refuzaţi. „Mi-am dorit o locuinţă a mea şi am crezut că, la felul cum arată o garsonieră din Mătăsari, se poate cumpăra şi în rate. Cei de la primărie mi-au spus că tot ce au putut face a fost să reducă preţul la jumătate, însă nu pot primii banii în rate. Acum stau cu chirie la cineva, unde plătesc 20 de lei pe lună”, spune Maria Popescu din Mătăsari.

Conducerea primăriei susţine că s-ar încălca legea dacă ar aproba plata în rate a locuinţei. În prezent, în Mătăsari sunt 420 de locuinţe devastate, care îşi aşteaptă cumpărătorii. Viceprimarul Udrişte a spus că mătăsărenii pleacă la muncă în străinătate pentru a face rost de cele câteva mii de lei necesare cumpărării unei locuinţe.

Vizualizări: 1,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: