Primăria Negomir, datoare vândută la primarul din Turceni

Primăria comunei Negomir este îngropată în datorii. Cea mai mare sumă pe care o are de dat este către constructorul ce a realizat lucrările la zidul de susţinere din satul afectat de alunecările de teren. De fapt, primăria este îndatorată până peste cap la firma primarului din Turceni, Ydail Construct. Pentru că firma ameninţă cu sistarea lucrărilor, primarul Ion Gruescu vine astăzi să caute sprijin la Instituţia Prefectului.

Lucrările la zidul de susţinere din satul Artanu, afectat la începutul anului de alunecări de teren, dau mari bătăi de cap administraţiei locale. De fapt, primarul spune că banii sunt problema cea mare şi asta pentru că deşi i-au fost aprobate 20 de miliarde prin ordonanţă de guvern, până acum nu a primit decât şapte miliarde. Tragic este că firma a mai făcut între timp lucrări de aproape 10 miliarde, neachitate. „Lucrările practic sunt finalizate, mai sunt lucrări adiacente. Situaţia este destul de gravă pentru că sunt lucrări de vreo 10 miliarde pe care nu le-am achitat că nu am mai primit nici un leu. Am primit doar alea şapte miliarde şi de atunci nimic. Mai grav este că ne ameninţă constructorul că o să sisteze lucrările”, a declarat Ion Gruescu, primarul din Negomir.

Demersuri la Prefectură

Pentru a ieşi cumva din acest blocaj, primarul din Negomir spune că astăzi şi-a programat o întâlnire la subprefectul Marcel Romanescu pentru a vedea cum salvează situaţia. „O să fac nişte demersuri în primul rând la Instituţia Prefectului la subprefectul Romanescu pentru că prefectul e în concediu. Sper să găsim o soluţie dacă nu apelez la minister din nou. Sunt efectuate lucrări de vreo 17 miliarde din care am plătit doar şapte miliarde”, a adăugat Gruescu.

UEF Motru are şi ea de tras

Potrivit primarului nu numai Ydail Construct are de tras de pe urma banilor nerecuperaţi ci şi firmele subcontractate. Printre ele, Uzina de Execuţie Foraje (UEF) Motru care a efectuat foraje în valoare de vreo două miliarde de lei, bani nerecuperaţi.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: