Primăria Rovinari supravieţuieşte din fonduri europene

Primăria Rovinari a primit de la Consiliul Judeţean pentru anul 2010 aproximativ trei miliarde de lei vechi deşi au cerut 30 de miliarde de lei vechi. În această situaţie, reprezentanţilor primăriei nu le rămâne altceva de făcut decât să acceseze fonduri externe pentru investiţii.

„Se pare că primăria Rovinari nu este preferată de domnul Ion Călinoiu. În acest an, noi am cerut un buget de 30 de miliarde de lei vechi şi ne-au dat numai două miliarde şapte sute de milioane pentru cofinanţare. Ne miră totuşi şi această sumă, adică nu ne aşteptam să o primim pentru că anul trecut nu ne-a dat nimic. Primăria Rovinari a fost ignorată şi în acest an deşi, am justificat fiecare leu în parte pentru ce ne trebuie şi ce destinaţie va avea. Banii ăştia ne-au fost daţi doar aşa ca să ne amăgească”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public din cadrul primăriei Rovinari.

Pentru investiţiile din Rovinari, autorităţile locale trebuie să aloce bani de la bugetul local sau să acceseze fonduri externe. „Noi încercăm să ne descurcăm cum putem. Ne folosim de bugetul local şi accesăm fonduri europene pentru că investiţiile din Rovinari aşa se fac. Fără ajutorul Consiliului Judeţean. În prezent, avem în execuţie lucrări de aproximativ 150 de miliarde de lei vechi şi am depus proiecte în valoare de peste 130 de miliarde de lei vechi. În planurile noastre pentru 2010 intră reabilitarea blocurilor, lărgirea străzilor, crearea de noi locuri de parcare, construirea unor locuinţe sociale şi vom băga apă în satul Vârţ”, susţine Constantin Podaru.

Economii de zece miliarde din sporurile angajaţilor

Din cauza lipsei banilor angajaţilor primăriei Rovinari le-au fost tăiate majoritatea sporurilor, în felul acesta  anual se economisesc 10 miliarde de lei vechi. Banii aceştia merg pentru investiţiile din Rovinari. „Încă de la 1 ianuarie 2009 angajaţilor primăriei le-au fost tăiate majoritatea sporurilor. Au rămas numai cu cel de vechime şi anul trecut am economisit şase miliarde de lei vechi iar în 2010 în felul acesta vom face o economie de 10 miliarde de lei vechi, bani care vor merge la bugetul local pentru investiţii”, a precizat Constantin Podaru.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: