Primăria Schela reia licitaţia pentru fosta zonă minieră

Fosta zonă minieră Schela va fi din nou scoasă la licitaţie de către primărie la începutul lunii viitoare. Potrivit primarului Aristide Şerbănescu, prima licitaţie organizată pe 31 august nu i-a adus nici un investitor deşi au participat nu mai puţin de şase firme din Gorj şi din afara judeţului. Primarul speră să aibă mai mult succes pe 10 noiembrie când este programată cea de-a doua licitaţie.

Primăria Schela se pregăteşte în prezent de organizarea celei de-a doua licitaţii pentru fosta zonă minieră Schela. „Prima licitaţie nu ne-a adus noroc. Am avut şase firme din Bucureşti, Gorj, Argeş dar nu au respectat prevederile din caietul de sarcini. Nu au avut documente conforme. Poate avem mai mult noroc pe 10 noiembrie. Avem nevoie de firme cu potenţial financiar mare că nu ne jucăm”, a declarat Aristide Şerbănescu, primarul din Schela.

Investiţie de trei milioane de euro

Potrivit acestuia, planul de investiţii ce vizeaz6ă această sumă se ridică la aproape trei milioane de euro ceea ce înseamnă că firmele vor fi verificate la sânge. „Prima condiţie e să verificăm şi noi să vedem ce cifră de afaceri au că nu ne încurcăm aşa. Eu vreau să fac ceva de calitate aici nu o cacealma cum e la Rânca. Este un proiect de anvergură şi nu ne jucăm”, a declarat primarul Şerbănescu.

POTENŢIAL

Fosta zonă minieră Schela a fost scoasă la licitaţie de primăria localităţii în vederea valorificării ei ca potenţial turistic. Potrivit primarului, concesiunea se face pe 49 de ani cu posibilitatea de prelungire. De asemenea, acesta oferă cinci ani de graţie cu posibilitatea de a cumpăra terenul respectiv. Primarul speră ca proiectul să fie implementat în maxim cinci ani şi vor fi create şi locuri de muncă. Redevenţa pe care trebuie să o plătească investitorul este de 25 de milioane lei vechi pe an.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: