Primăria Scoarţa cere chirie pe sondele OMV Petrom

Primăria Scoarţa se judecă cu OMV Petrom, Schela Colibaşi. Consiliul Local solicită societăţii achitarea chiriei pe ultimii trei ani pentru suprafaţa de teren unde firma respectivă avea amplasate depozitele şi sondele. Suma de un miliard de lei vechi ar urma să fie folosită pentru investiţii.

Consiliul Local din Scoarţa a chemat în judecată societatea OMV Petrom, Schela Colibaşi, pentru plata chiriei din ultimii trei ani pe terenul unde firma are depozitele. Autorităţile locale din Scoarţa au câştigat procesul la prima instanţă, însă firma respectivă a făcut recurs, iar cauza a fot trimisă Tribunalului Gorj.

Primăria Scoarţa are de recuperat de la societatea respectivă, aproximativ un miliard de lei, bani care vor fi folosiţi pentru investiţii în comună. „Consiliul Local i-a chemat în judecată încă de acum doi ani ca să ne plătească chirie pe terenurile care aparţin Primăriei Scoarţa şi pe care ei au amplasate nişte construcţii, depozite şi sonde. Ne-am judecat aproape un an, dacă nu mai mult şi am câştigat. Ei au făcut recurs şi cauza s-a retrimis la Tribunalul Gorj pentru rejudecare. Chiria pe care trebuie să ne-o dea este pe ultimii trei ani şi este aproximativ între 500 de milioane şi un miliard. Eu sper să câştigăm şi să intrăm în posesia acestor bani pe care îi investim în iluminat public, drumuri şi alte lucrări de care comuna are nevoie. Nu e o sumă foarte mare, dar ne ajută”, susţine primarul Aurelian Cotârlău.

Următorul termen va fi pe data de 16 septembrie, după vacanţa judecătorească. Primarul din Scoarţa Aurelian Cotârlău speră să câştige şi de această dată.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: