Primăria Târgu Jiu pierde 30 de miliarde ca să câştige dublu

Târgujienii care îşi achită integral impozitele până la sfârşitul anului vor fi scutiţi de plata penalităţilor. Deşi în acest fel se vor pierde aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, conducerea Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale speră să se încaseze debite de circa 60 de miliarde.

Aproximativ 13.000 de târgujieni ar putea fi scutiţi de la plata penalităţilor de întârziere aferente impozitelor şi taxelor locale în condiţiile în care şi-ar achita datoriile până la sfârşitul anului. Pentru a beneficia de această facilitate persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi asociaţiile familiale trebuie să-şi depună o cerere la registratura Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale până la data de 31 decembrie inclusiv. „Pentru a putea beneficia de scutirea de la plata penalităţilor, solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să plătească integral impozitele în perioada 01 octombrie- 31 decembrie şi să depună o cerere la registratura direcţiei. Cererea va fi analizată de către serviciul de specialitate, iar în urma analizei se va emite decizia privind acordarea acestei facilităţi”, a declarat Mariana Budulan, director al Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale.

Deşi prin scutirea de la plata penalităţilor se va şterge o sumă de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, reprezentanţii municipalităţi speră să încaseze debite de circa 60 de miliarde. „Am luat această măsură pentru a intensifica încasările. Sperăm că vom încasa mai mulţi bani şi că vom veni în sprijinul cetăţenilor care în acest fel vor putea ajunge la zi cu taxele şi impozitele. Se vor şterge penalităţi de 2.761.767 lei, penalităţi calculate de la debitele iniţiale neachitate la termen. Creanţele ce urmează a fi încasate ca urmare a acestei facilităţi sunt de 6.207.300 de lei. Numărul estimativ de beneficiari este de 12.749 de persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi asociaţii familiale plătitoare de impozite şi taxe locale, chirii, redevenţe şi alte obligaţii la bugetul local”, a mai precizat Mariana Budulan.

De la începutul anului şi până la data de 30 septembrie, Direcţia de Taxe şi Impozite Locale a încasat 22.155.00 de lei.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: