Primăria Ţicleni colectează impozitele cu poştaşul

Primarii din Gorj nu mai ştiu cum să mai strângă ceva bani la buget, taxele şi impozitele fiind greu de colectat de la oameni. Aşadar, Ilie Ungureanu, primarul oraşului Ţicleni, a decis să recurgă la serviciile Poştei Române pentru colectarea taxelor şi impozitelor. Contractul urmează să intre în vigoare cu luna august. Până în prezent, alte două primării au încheiat un astfel de contract. Este vorba despre primăriile Turburea şi Bengeşti-Ciocadia.

 „M-am gândit că este o soluţie foarte bună având în vedere că relaţia dintre poştaş şi oameni este una foarte călduroasă. Ştiţi cum e, poştaşul aduce veştile. În principiu sunt de acord cu un astfel de contract pentru că ştiu că oamenii au mai mare reticenţă faţă de casierie”, a declarat Ilie Ungureanu.

Potrivit primarului, primăria Ţicleni stă foarte prost la capitolul colectare taxe şi impozite de la localnici, astfel că cel mai scăzut procent de colectare se înregistrează în special la amenzi, doar 18%. „Am foarte multe amenzi şi am reuşit să colectez doar 18%. Sunt foarte mulţi tineri de ăştia care calcă strâmb pe la discotecă, cu maşina. Acum încep cu o formulă de asta poate reuşesc să mai strâng din ei”, a declarat primarul din Ţicleni. Contractul cu Oficiul Judeţean de Poştă va fi semnat pentru o perioadă de trei luni iar în cazul în care se va dovedi eficient va fi prelungit.

Reprezentanţii Oficiului Judeţean de Poştă Gorj spun că se aşteptau ca primarii să recurgă la astfel de soluţii având în vedere că factorul poştal este întotdeauna în mijlocul comunităţii. „Oficiul Judeţean Reţea Poştală şi Primăria Ţicleni vor încheia un contract de încasare taxe şi impozite. Începând cu luna august, salariaţii poştali din oraşul Ţicleni vor sta la dispoziţia populaţiei încasând următoarele impozite şi taxe locale: impozit pe clădiri, impozit teren intravilan şi extravilan, impozit auto şi amenzi”, a declarat Simona Aremia, purtător de cuvânt Oficiul Judeţean de Poştă Gorj.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: