Primarii din Gorj îşi bat joc de pompieri

Hidranţii instalaţi de autorităţile locale în multe comune din Gorj sunt doar de decor, pentru că pompierii oricum nu îi pot folosi. Pentru a-şi alimenta autospecialele, echipajele de pompieri trebuie să găsească alte soluţii.

Un exemplu în acest sens este şi comuna Drăguţeşti. Dimensiunile hidranţilor instalaţi de primărie sunt diferite de cele prevăzute la echipamentul de alimentare cu apă al autospecialelor pompierilor, motiv pentru care nu se pot racorda. Acest lucru s-a întâmplat la un incendiu izbucnit la o casă din localitate, când pompierii au fost nevoiţi să alimenteze maşina la o fântână. Din păcate Drăguţeştiul nu este singura comună în care este întâlnită această problemă. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă susţin că astfel de piedici sunt întâlnite frecvent atunci când au nevoie să alimenteze maşinile cu apă, inclusiv în Târgu Jiu. „Vina nu aparţine cuiva anume. Noi avem câteva maşini noi cu care am intervenit frecvent în ultima perioadă, iar dimensiunile dispozitivelor de alimentare ale acestora nu se potrivesc cu cele ale hidranţilor instalaţi în multe localităţi. Şi în acest caz noi trebuie să găsim alte surse de apă, naturale şi să alimentăm maşinile. Mai greu este în oraşe, pentru că şi în Târgu Jiu spre exemplu sunt hidranţi de acelaşi tip, la care noi nu ne putem racorda”, susţine Mihai Avramescu, purtător de cuvânt ISU Gorj.

Autorităţile locale se apără şi susţin că în astfel de situaţii, pompierii sunt de vină, pentru că nu au dispozitive de adaptare la alte tipuri de hidranţi. “Nu e vina noastră că nu se potrivesc capetele la hidranţi. Ei ar trebui să aibă dispozitive care să se potrivească la toate tipurile de hidranţi, aşa cum unele echipe au. E vina lor dacă se lovesc de astfel de situaţii”, susţine viceprimarul comunei Draguţeşti, Marcel Oproiu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: