Primarii gorjeni caută bani să-şi termine proiectele în 2011

Cei mai mulţi primari gorjeni nici nu mai îndrăznesc să se gândească la alte proiecte anul acesta cât timp ei nu au bani să le termine pe cele deja începute. Mai mult decât atât, ei aşteaptă bugetul pe 2011 pentru a vedea dacă au cu ce să-şi achite datoriile din anii trecuţi. Mulţi dintre ei spun că vor cere din nou sprijinul Consiliului Judeţean Gorj, însă din experienţa anilor trecuţi sunt slabe şanse să fie ajutaţi.

Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti, a trimis deja o scrisoare preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, prin care îi solicită sume suplimentare pentru a putea finaliza două mari obiective în 2011. „Am două mari cheltuieli suplimentare în 2011 pentru care nu o să am bani suficienţi. Din acest motiv am trimis deja o scrisoare atât Consiliului Judeţean Gorj cât şi Finanţelor Gorj să fiu sprijinit cu sume suplimentare ca să pot duce la bun sfârşit descentralizarea spitalului şi înfiinţarea poliţiei locale. Vorbim de cheltuieli de mai mult de 15 miliarde. În condiţiile astea eu nu o să am bani să încep şi alte proiecte dacă nu sunt subvenţionat cu bani”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Proiect de 6 milioane de euro la Bustuchin

La Bustuchin, primarul Ion Ciocea speră să aibă bani să demareze unul dintre cele mai importante proiecte a cărei licitaţie s-a finalizat în urmă cu câteva zile. Este vorba de un proiect de alimentare cu apă, achiziţii utilaje, asfaltare şi reamenajare centru civic. „Pe 27 decembrie anul trecut am avut licitaţia şi pe 28 am dat ordin de începere. Este vorba de un proiect de şase milioane de euro. Cel mai important obiectiv al meu, să-l termin anul acesta. Alte proiecte sunt minore în comparaţie cu acesta”, a declarat Ion Ciocea, primarul de la Bustuchin.

La Văgiuleşti urmează să demareze anul acesta singurul proiect pe măsura 322 aprobat în sesiunea 2010, în Gorj. Valoarea acestuia este de 2,5 milioane de euro şi îşi propune asfaltarea drumurilor şi alimentare cu apă în comuna Văgiuleşti. „Este singurul proiect care a fost aprobat în sesiunea din 2010 şi atunci putem spune că este şi cel mai important. Are termen anul acesta, am semnat contractul de finanţare cu Craiova. În rest nu am alte proiecte măreţe”, a declarat Constantin Pârjol, primarul din Văgiuleşti.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: