Primarii gorjeni nu au bani pentru ajutoarele de încălzire

Cei mai mulţi dintre primarii gorjeni speră ca noua lege în ceea ce priveşte ajutoarele de încălzire să fie mai drastică pentru a face faţă cheltuielilor. În Târgu Jiu, numai anul trecut au beneficiat de ajutoare de încălzire aproximativ 12.000 de oameni.

Unul dintre primarii care ar schimba actuala lege a ajutoarelor de încălzire este Vasile Vlăduleanu, primarul comunei Bâlteni. Potrivit acestuia, anul trecut ajutoarele au fost acordate pe criterii foarte proaste însă speră ca anul acesta să se ţină într-adevăr cont că este an de criză. „La Bâlteni sunt foarte multe persoane care beneficiază de ajutoare de încălzire, anul trecut au fost 668 la gaze şi 536 la lemne. Foarte mulţi dar dacă statul le acordă după criterii proaste. Trebuia să se dea o lege sub o altă formă, eu aş da doar acelora care nu au nici un venit. De unde să fie bani când vedeţi ce se întâmplă cu rectificările bugetare în loc să ne sprijine mai rău de scufundăm”, a declarat Vasile Vlăduleanu.

La Polovragi, unii dintre locuitori au venit deja cu cererile la primărie însă nu au fost acceptate până nu se vor da noile reglementări. În plus, primarul cunoaşte deja câteva familii care beneficiază de aceste ajutoare pe nedrept. „Deocamdată nu putem primi cererile deşi au fost câteva persoane. Anul trecut am avut 650de ajutoare plus cei 170 de la ajutorul de la primărie. Nu ştiu ce să zis, să vedem ce reglementări vin deşi vă spun că sunt familii care o duc bine şi beneficiază de ajutoare dar ce să le facem noi”, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul din Polovragi.

Printre primăriile care au acordat cele mai multe ajutoare de încălzire se află şi primăria Târgu Jiu, unde au beneficiat nu mai puţin de 12.000 de persoane. „Încă nu am primit nimic referitor la noile reglementări însă ştiu că anul trecut au fost cam 12.000 de persoane şi la gaze şi la lemne”, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: