Primarii gorjeni nu pot colecta amenzile de circulaţie

Tot mai mulţi primari de pe raza judeţului Gorj se plâng că nu pot colecta contravaloarea amenzilor de circulaţie aplicate cetăţenilor. Primarii spun că cei mai mulţi gorjeni refuză să-şi plătească amenzile de circulaţie făcând astfel gaură în bugetul local.

Primarul comunei Godineşti are în prezent un grad de colectare a taxelor şi impozitelor de 70%. Gheorghe Corbeanu a declarat că niciodată nu va fi un grad de sută la sută pentru că oamenii refuză să-şi achite amenzile de circulaţie. Mai mult, primarul spune că a solicitat Consiliului Judeţean suma de un 150.000 lei pentru a putea asigura funcţionalitatea primăriei până la sfârşitul anului. „Avem un grad de colectare de 70%, niciodată nu am avut 100% pentru că stăm prost la amenzile de circulaţie. Oamenii nu au bani şi nu le plătesc, le-am trimis tot felul de somaţii şi degeaba. Ca să ajungem în instanţă iar nu e bine, că ne costă mai mult documentaţia”, a declarat Gheorghe Corbeanu, primarul din Godineşti.

Primarul din Glogova: Avem 80% gradul de colectare

Toţi cetăţenii comunei Glogova par să-şi fi plătit anul acesta taxele şi impozitele. Primarul Gheorghe Alpredi spune că tot amenzile de circulaţie la dau bătăi de cap. „Dacă nu ar fi amenzile de circulaţie am sta foarte bine la colectarea taxelor şi impozitelor, aşa suntem undeva la 80%. Oricum, de când sunt eu primar, stăm cel mai bine”, a declarat Gheorghe Alpredi.

În comuna Borăscu, primarul Constantin Ţucu spune că gradul de colectare a taxelor şi impozitelor abia dacă depăşeşte 50%. „Avem un grad mic de colectare faţă de alte primării, stăm foarte prost la amenzile de circulaţie, oamenii nu mai au bani şi nu avem ce le face. Avem puţin peste 50% dar încercăm să ne descurcăm”, a declarat Constantin Ţucu, primarul din Borăscu.

Amenzile privind circulaţia pe drumurile publice se achită la casieria primărilor şi  se constituie venit integral la bugetele locale.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: