Primarii gorjeni, până noaptea târziu la Udrea pentru bani de asfaltări

Un număr de 41 de primari din Gorj au fost prezenţi săptămâna trecută la Ministerul Dezvoltării pentru a depune proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii. Dat fiind faptul că, pe lângă judeţul Gorj, la minister mai fuseseră programate şi judeţele Timiş şi Cluj, primarii gorjeni au avut de aşteptat ore în şir, plecând din Bucureşti după ora 22.00. Primarii au îndurat cu stoicism fiind mulţumiţi pentru că au reuşit să atragă finanţare pentru asfaltarea a zeci de kilometri de drumuri.

Printre cei 41 de primari s-a numărat şi Ion Bârcă, primarul din Turburea acesta reuşind să rezolve luni problema cu consilierii care nu vroiau să aprobe proiectul în cadrul unei şedinţe extraordinare de consiliu local. „Nu vroiau să voteze studiul de fezabilitate, dar am rezolvat luni în şedinţă extraordinară. Am un proiect pentru asfaltarea a şase kilometri de drumuri în valoare de 42 de miliarde fără TVA. Măcar bine că am reuşit numai cât am avut de aşteptat, la 22.00 am plecat de la minister”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Un proiect ceva mai amplu ce vizează asfaltarea a aproape 15 kilometri de drum aparţine primăriei Turceni, având o valoare de 150 de miliarde. „Am două proiecte ce au fost avizate, unul este de fapt o reabilitare a zonei de centru, echivalentul a trei kilometri jumătate de drum, iar celălalt cuprinde asfaltarea a 12 kilometri de drumuri săteşti. Din ce ştiu eu, vor fi două etape de finanţate, hotărârea de guvern fiind dată săptămâna viitoare”, a declarat Ion Iordache, primarul din Turceni.

Şi primarul din Bâlteni are mari speranţe că va asfalta cel puţin 60% din drumurile săteşti cu ajutorul acestui program. Proiectul lui are o valoare de 96 de miliarde şi vizează asfaltarea a 10 kilometri de drumuri săteşti. „Este un program frumos care sper să aibă şi finalitate. Pe mine mă ajută foarte mult pentru că am reuşit să cuprind asfaltarea a 60% din drumurile săteşti. Am aşteptat mult dar am avut de câştigat. Am aşteptat atât pentru că s-a intrat în funcţie de distanţa dintre Bucureşti şi celelalte judeţe”, a declarat Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: