Primarii gorjeni s-au obişnuit să nu primească bani de la Călinoiu

Repartizarea sumelor de către Consiliul Judeţean Gorj către primăriile din judeţ pentru susţinerea proiectelor de infrastructură şi a programelor de dezvoltare rurală care necesită cofinanţare nu va fi o surpriză pentru primari. Mulţi dintre ei ştiu deja ce bani vor primi. Unii sunt nemulţumiţi alţii zic „bogdaproste“.

250 de miliarde de lei vechi va da mâine Consiliul Judeţean Gorj primăriilor din judeţ pentru susţinerea proiectelor de infrastructură şi a programelor de dezvoltare rurală care necesită cofinanţare. Mulţi primari ştiu deja ce cotă parte din această sumă va intra în contul primăriei pe care o conduce. Ei ştiu că degeaba se revoltă că nu va fi nicio schimbare aşa că se mulţumesc şi cu puţin „Eu am solicitat 6 miliarde de lei vechi. Mai am canalizarea şi sper să primesc ceva bani măcar pentru proiectare. Am auzit că voi primi 1,5 miliarde de lei vechi. Mi-ar trebui mai mult ca să pot rezolva şi eu problemele comunei, dar mă mulţumesc şi cu puţin“, a precizat Radu Rotaru, primarul comunei Bălăneşti.

La fel a reacţionat şi primarul din Dragoteşti, Vili Pasăre. „Am cerut  20 de miliarde de lei vechi, dar am auzit că voi primi 2,5 miliarde de lei vechi, sunt mulţumit pentru că măcar am bani de salarii şi energie electrică”, a spus Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti.

Filip: „Pixul e la Călinoiu, nu ştiu dacă mi-o da ceva “

Alţii sunt mai mult ca siguri că nu vor primi niciun leu. Primarul oraşului Turceni, Ion Iordache, are nevoie de 30 de miliarde de lei vechi pentru a finaliza reţeaua de canalizare şi alimentare cu apă precum şi pentru achitarea datoriei pentru realizarea unui stadion în oraş. El speră că va primi măcar 1 miliard de lei vechi. „Călinoiu nu ne-a dat niciodată mai mult de 1 miliard. Măcar atât să ne dea şi acum“, a precizat Ion Iordache.

Primarul din Rovinari nici nu ia în calcul un posibil sprijin financiar din partea CJ Gorj. „Am solicitat bani pentru programele şi proiectele care necesită cofinanţare, dar pixul e la domnul Ion Călinoiu, nu ştiu dacă mi-o da ceva“ , a precizat Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari la Radio Infinit

„Niciodată nu am primit bani”

Primarul comunei Cătunele nici măcar nu a vrut să mai „viseze“, aşa că nu a făcut adresă la Consiliul Judeţean Gorj pentru a fi luat în calcul la împărţeala celor 250 de miliarde de lei vechi. „Nu am făcut adresă la Consiliul Judeţean pentru că niciodată nu am primit bani aşa că nu am mai cerut pentru că ceream degeaba“, a declarat Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele.

Călinoiu: „Banii vor fi repartizaţi în funcţie de stadiul proiectelor“

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, le-a transmis primarilor că de această dată banii vor fi împărţiţi cât se poate de corect. „Banii vor fi repartizaţi în funcţie de stadiul proiectelor. Cei mai mulţi bani vor merge la primăriile Novaci şi Baia de Fier pentru că trebuie să plătească constructorul care a realizat teleschiul şi de asemenea este aproape gata staţia de epurare canalizare din Rânca, iar cele mai mici sume vor fi alocate primăriilor care nu au niciun program în derulare ci abia în acest an se va face studiu de fezabilitate, un exemplu primăria Fărcăşeşti“, a spus Călinoiu.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: