Primarii, liber să ia balast din râu

Fiecare primărie are dreptul să ia până la o mie de metri cubi de balast din râu, a anunţat ministrul Apelor, Lucia Varga. Cel mai bucuros pare să fie primarul din Scoarţa, Aurelian Cotârlău, care face asta demult, având şi un dosar penal.

Lucia Varga, ministrul Apelor, le-a dat vestea primarilor gorjeni vineri, când a fost la Târgu Jiu. „Am anunțat modificarea legii apelor. Autoritățile locale pot lua în mod gratuit în baza unei autorizații 1.000 de metri cub anual de balast. Primarii pot utiliza acest material să pietruiască drumurile din localitățile pe care le conduc. În cazuri deosebite mai pot lua încă 2.000 de metri cubi dacă au probleme grave în comună, în urma unor calamități. În felul acesta pot pietrui drumurile”, a declarat Lucia Varga.

Vestea i-a bucurat pe primarii gorjeni. Este și cazul lui Aurelian Cotârlău, primarul comunei Scoarţa, care în mandatul trecut s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat, după ce a luat o mașină de piatră pe care a pus-o pe un drum din comună. „Este o veste foarte bună. Acum câțiva ani am luat balast din râu, dar atunci m-am ales cu dosar penal, deși am pus piatra în comunitate. A fost învățare de minte. Anul acesta am dat peste 100 de milioane de lei vechi pe 2.000 de metri cubi de balast. Este foarte bine că am mai primit 1.000 de metri cubi gratuit, că mă ajută. Este un lucru bun și o decizie de lăudat”, a declarat Cotârlău.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: