Primarii liberali se tem să îi dea replica lui Ion Călinoiu

Primarii liberali nu au curajul să îi dea peste nas lui Ion Călinoiu, cel care l-a atacat pe liderul lor Crin Antonescu. Pentru că depind de banii care vor veni la rectificare de la Consiliul Judeţean, primarii preferă să spună că nu îi interesează politica sau că sunt în concediu. Singurul curajos a fost Dorin Filip de la Rovinari, care crede că Ion Călinoiu a primit tema de atac de la Bucureşti.

Vicepreşedinte al social-democraţilor la nivel naţional, Ion Călinoiu a declarat pentru site-ul pesurse.ro că nu-l susţine cu toată inima pe Crin Antonescu la o candidatură pentru Preşedinţia României.  “De regulă sunt disciplinat, dar nu cu toată inima…Dacă demonstrează că îşi pune şi el ordine, la noi se mai spune  (…) dar cum să-l pui în faţă? Ce dracu? Sunt oameni cu cătuşe la mâini şi tu-i pui în fruntea partidului. Ce-i aia?”, a declarat Călinoiu, întrebat despre sprijinul pe care i-l acordă lui Antonescu la prezidenţiale.

Referirile la „oamenii cu cătuşe” l-au vizat fără nici un fel de dubii pe Dian Popescu, şef al PNL Gorj, care a fost anul trecut arestat preventiv 24 de ore. Deşi sunt nemulţumiţi de declaraţiile lui Călinoiu, liberalii cu vechime în partid muţesc când vine vorba de a-i da o replică partenerului din USL. Liderii PNL refuză să comenteze atacurile lui Călinoiu. „Nu comentez absolut nimic în legătură cu declaraţia domnului Ion Călinoiu”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinta liberală a Consiliului Judeţean. Aceeaşi poziţie a fost adoptată şi de către Gheorghe Orzan, vicepreşedintele PNL Gorj. „Nu comentez declaraţia lui Călinoiu, dacă Dian Popescu a refuzat acest lucru, cu atât mai mult eu nu voi spune absolut nimic”, a precizat Orzan.

Primarii, rezervaţi în declaraţii

Deşi s-au bucurat de susţinerea PNL în obţinerea unor noi mandate, primarii nu se îngrămădesc să ia atitudine atunci li se atacă şefii de partid. „Nu m-am mai ocupat de politică de foarte mult timp, mă ocup mai mult de chestiuni administrative. Atât domnul Ion Călinoiu, cât şi domnul Dian Popescu sunt în cunoştinţă de cauză în ceea ce priveşte problemele din USL. Eu nu am nici o funcţie în USL şi nu pot vorbi prea mult despre alianţă”, a declarat Ilie Petroi, primarul de la Aninoasa.

Şi Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu, a fost foarte rezervat în declaraţii. „Sunt chestiuni care se discută la nivelul USL. Suntem într-o construcţie politică şi fiecare ar trebui să respecte protocolul”, spune Constantin Bobaru. Alţi primari PNL se află în concediu de odihnă şi nu vor să strice buna dispoziţie vorbind de politică. „Sunt în concediu de odihnă. Nu am văzut şi nici nu mă interesează declaraţia lui Călinoiu”, a precizat Vasile Moşoiu, primarul de la Drăguteşti.      

Filip, singurul liberal cu atitudine

Dorin Filip, primarul de la Rovinari, este singurul liberal care a luat atitudine după declaraţia lui Călinoiu. El consideră că problemele trebuiau rezolvate în interiorul USL. „Nu ştiu ce are de împărţit Ion Călinoiu cu şeful nostru. Sunt problemele lor şi nu ar fi trebuit să le scoată în presă. Ar fi trebuit să le discute în interiorul USL, în birou”, spune Dorin Filip.

Ba mai mult, acesta crede că Ion Călinoiu a primit directive de la Bucureşti pentru a face atacuri dure la adresa lui Crin Antonescu şi a lui Dian Popescu. „Nu este corect cum a procedat domnul Călinoiu. A vorbit de domnul Crin Antonescu, iar acesta nici măcar nu este în ţară pentru a-i da replica. Probabil, a primit nişte directive de sus, de la Bucureşti. A lansat pe piaţă bomba, iar apoi a plecat în concediu. Nu ştiu ce motive au avut ei să atace după ce ne-au scos pe linie moartă. Pesediştii au schimbat tot ce era de culoare galbenă în judeţ, au schimbat oameni din funcţii de conducere. Practic, în Gorj, noi suntem în opoziţie”, a declarat Filip. 

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: