Primarii PNL se „rup” de politică din cauza problemelor din USL

Primarii liberali sunt dezamăgiţi de modul în care funcţionează USL la nivelul judeţului Gorj. Nemulţumirile lor au fost accentuate de înlocuirea lui Alexandru Braia, ultimul director pe care îl mai aveau liberalii în minerit, locul său de la Cariera Peşteana fiind ocupat de pesedistul Mihai Mariescu. Primarii liberali spun că nu îi mai interesează politica, la guvernare neaflându-se USL, ci doar PSD.

Primarii liberali din Gorj renunţă la politică, după ce PSD a acaparat toate funcţiile importante din judeţ. Cei mai mulţi consideră că la putere se află doar PSD, fără PNL. Schimbarea lui Alexandru Braia din funcţia de director al Carierei Peşteana a constituit cireaşa de pe tortul nemulţumirilor liberalilor gorjeni.

Primarii par deranjaţi că în locul lui Braia a fost promovat pesedistul Mihai Mariescu, finul directorului de producţie de la Divizia Minieră, Moise Matyas. Primarul comunei Bâlteni consideră că managerul Laurenţiu Ciurel se răfuieşte politic. „Nu PNL e la putere, ci doar USL-ul, mai bine zis PSD-ul. În Gorj, liberalii nu au mai au nimic. Schimbarea lui Braia a fost una politică. Mi se părea normal să fi fost înlocuit tot cu un liberal, nu cu un pesedist. Domnul Braia are destulă experienţă pentru a conduce o carieră, a pornit de jos şi cunoaşte foarte bine toate problemele din minerit. Nu e cu nimic mai prejos decât Mariescu sau decât alţi şefi din CEO. Atât timp cât nu i se poate imputa ceva profesional, este destul de clar că domnul Ciurel se răfuieşte politic. Ştim că între copreşedinţii USL de la Gorj se poartă nişte discuţii şi aşteptăm să vedem şi noi rezultatul acestora”, a declarat Gheorghe Păsărin.

Primarii nu mai vor angajaţi incompetenţi

Primarii liberali nu au nemulţumiri numai în privinţa USL de la Gorj, ci şi referitoare la guvernare. Ei consideră că nu s-au adus schimbări faţă de guvernarea trecută. „În ultima perioadă nu mă mai interesează politica absolut deloc. În momentul de faţă, nu văd nici o schimbare în bine de când a ajuns USL la putere. Încă mai aşteptăm acele măsuri benefice anunţate de foarte mult timp. E drept că au fost stinse arieratele, un lucru bun, dar pe mine mă interesează dezvoltarea infrastructurii, deblocarea posturilor şi o mai mare putere de decizie”, a declarat Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa. Acesta a mai precizat că ar trebui urmat exemplul mediului privat. „Vreau ca primarii să poată lua decizii referitoare la angajaţi. În primării sunt foarte mulţi angajaţi incompetenţi şi ar trebui luat exemplu din mediul privat. Aici patronul îşi selectează angajaţii, la noi apar epurările politice. În primărie căile pentru a scăpa de un angajat sunt foarte întortocheate. Noi nu-i putem stimula nici pe cei care muncesc foarte mult, nici nu-i putem sancţiona pe cei ce lenevesc”, a menţionat primarul de la Aninoasa.

Aşteaptă rectificarea bugetară

Un alt edil local saturat de politică este Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu. „M-am rupt în mare parte de activitatea politică. În ultima perioadă nu am mai participat nici la şedinţe. Mă interesează doar problemele comunităţii mele. Nu voi avea probleme cu USL-ul atâta timp cât lucrurile vor merge bine la Bumbeşti Jiu. Din păcate, la nivelul întregii ţării, lipsesc proiectele mari. Aşteptăm rectificarea bugetară şi sperăm ca problemele să se rezolve”, a declarat Constantin Bobaru.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: