Primarii, rugaţi să trimită femeile la muncă

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au făcut un apel către primarii din judeţ pentru a trimite cât mai multe femei la bursa locurilor de muncă ce va fi organizată  la Târgu Jiu la finalul acestei luni. 800 de locuri de muncă vor fi puse la bătaie pentru persoanele care vor să lucreze la cules de căpşune în Spania timp de trei luni.

Este al cincilea an când spaniolii de la Surexport Compania Agraria recrutează femei din România pentru culesul căpşunilor. În acest an selecţia personalului necesar se va face la Târgu Jiu, asta pentru că în sezonul trecut nu mai puţin de 120 de gorjence au fost recrutate de această societate. Bursa locurilor de muncă ce va fi organizată în zilele de 28 şi 29 ianuarie la Casa de Cultură din Târgu Jiu este făcută special pentru femeile care vor să lucreze la firma spaniolă. Pentru că la această bursă pot lua parte persoane din toată ţara, conducerea AJOFM Gorj a făcut un apel la primarii localităţilor din Gorj să trimită cât mai multe femei la această bursă. „Vreau să fac apel la primari. Această bursă este la nivel naţional şi vreau să trimită cât mai multe femei care doresc să plece, să lucreze în Spania. Până la urmă pe noi ne interesează să plece cât mai mulţi de la noi, din Gorj. Locuri sunt, cel puţin 800”, a spus Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Contractele de muncă vor fi încheiate pentru o perioadă de trei luni. Salariul oferit este de 39.48 euro/zi, timpul de lucru este de 6 zile pe săptămână. Cazarea este oferită de angajator şi este de 1 euro/zi. Data estimată de angajare este 15 februarie.  „Oamenii pot să obţină detalii la sediul agenţiei noastre, la biroul EURES. Fac precizarea că oferta este numai pentru culegătoare de căpşune. Din păcate, firma nu poate să angajeze şi bărbaţi. Dosarul trebuie să conţină un cazier judiciar de la poliţie, adeverinţă de la medicul de familie că este aptă de muncă, iar cartea de sănătate să o aibă şi în original şi copie xerox”, a spus Diana Văduva, consilier EURES în cadrul AJOFM Gorj.

ATENŢIONARE

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj avertizează locuitorii din judeţ că anumite persoane se dau angajate ale instituţiei şi împart fluturaşi cu oferte de muncă în Spania. Acestea cer şi un comision de câteva procente. Agenţia afirmă că cei care fac recrutări în această perioadă nu au legătură cu instituţia. 

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: