Primarii, supăraţi că microbuzele şcolare sunt doar pentru elevi

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj le-a interzis primarilor să mai folosească microbuzele şcolare în alte scopuri decât pentru transportul elevilor.  Caragea a anunţat că va dispune verificarea documentelor tuturor microbuzelor. Primarii l-au acuzat de exces de zel. Ba chiar s-au gândit că există, probabil, interese pentru ca anumite firme de transport să-şi rotunjească veniturile.

Viorel Salvador Caragea, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a profitat de întâlnirea primarilor cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului pentru a anunţa că va dispune verificarea microbuzelor şcolare. “Am început anul şcolar şi vom demara controalele la microbuzele şcolare. Fiecare microbuz trebuie să aibă asigurare, inspecţie tehnică periodică (ITP), licenţă de transport şi tabele cu persoanele pe care le transportă”, a precizat Caragea. De asemenea, şeful IPJ Gorj le-a interzis primarilor să folosească microbuzele şcolare în week-end sau în alte scopuri în afară de transportul elevilor. “Cine foloseşte microbuzul şcolar în alte scopuri sau nu deţine documentele necesare riscă să primească sancţiuni contravenţionale cuprinse între 80-200 de milioane de lei vechi. În anul şcolar trecut, am aplicat două amenzi de acest gen primarilor întrucât ei sunt cei care le administrează”, a avertizat Caragea.

Şeful Poliţiei, acuzat că e pe mână cu firmele de transport

Nemulţumiţi de măsurile luate, primarii îl  acuză pe Caragea de exces de zel şi spun că probabil sunt interese pentru ca anumite firme de transport să-şi rotunjească veniturile. “Poliţia face exces de zel. Domnul Caragea ne interzice să efectuăm transportul în week-end, deşi avem echipă de fotbal şi facem excursii pentru copii. Pentru mine, ca primar, e mult mai ieftin să dau motorină celor două microbuze şcolare decât să închiriez altele. Probabil, sunt interese pentru ca anumite firme de transport să-şi rotunjească veniturile”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul de la Turceni.

La rândul său, primarul comunei Câlnic spune că va folosi microbuzul şcolar şi în alte scopuri, cu aprobarea Consiliului Local. “La Câlnic, microbuzul şcolar e achiziţionat de către Consiliul Local. Cu aprobarea Consiliului Local poate fi folosit şi în alte scopuri, percepându-se taxe”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Caragea spune că va verifica inclusiv microbuzele achiziţionate de primărie. “Şi microbuzele cumpărate de primărie trebuie să aibă licenţă de transport şi tabel cu persoanele pe care le transportă”, a menţionat Caragea. 

LEGE

Caragea spune că va dispune controale indiferent care va fi poziţia autorităţilor locale. “Dacă a face exces de zel înseamnă a respecta legea, e treaba dânşilor ce cred. Sunt convins că atunci când se dispun controale mulţi sunt nemulţumiţi. N-au decât să conteste amenzile pe care le vor primi în cazul în care se vor depista nereguli la microbuzele şcolare”, a precizat şeful IPJ Gorj.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: