Primarii vor salarii mai mari

Primarii gorjeni au cerut şefilor judeţului să-i amintească vicepremierului Liviu Dragnea că le-a promis o creştere a salariilor începând cu data de 1 ianuarie. Această problemă a fost ridicată în cadrul şedinţei de ieri de către Victor Geogia, primarul PSD al comunei Bengeşti Ciocadia.

Primarii gorjeni au fost convocaţi, ieri, de către autorităţile judeţului la o şedinţă unde principalele probleme propuse a fi discutate au fost: noile modificări de acordare a subvenţiilor pentru încălzirea locuinţelor, alegerile pentru Camera Agricolă, pregătirile pentru iarnă, precum şi identificarea de activităţi culturale de impact turistic în vederea includerii în programul evenimentului „Zilele turismului gorjean 2014”.

Edilii locali au profitat de ocazie pentru a-i cere preşedintelui Ion Călinoiu şi prefectului Claudiu Teodorescu să-i amintească vicepremierului Liviu Dragnea că le-a promis o majorare salarială începând cu data de 1 ianuarie. Cel care a ridicat această problemă a fost Victor Geogia, primarul PSD al comunei Bengeşti- Ciocadia. „Ni s-a promis o salarizare corespunzătoare cu munca pe care o depunem, cu eforturile pe care le facem. Sper ca domnul prefect şi dumneavoastră să aveţi o întâlnire cu domnul vicepremier Dragnea ca să nu uite că de la 1 ianuarie ni s-a promis că va schimba grila de salarizare. Scuzaţi-mă domnule preşedinte, dar să stai cu un salariu de 1700 de lei/lună şi să alergi ca nebunul, să faci drumuri la Bucureşti şi iei o diurnă de 13 lei nu se poate”, s-a revoltat Victor Geogia, primarul comunei Bengeşti-Ciocadia.

La rândul său, primarul de la Ciuperceni spune că unii dintre angajaţii din primărie au salariu mult mai mare decât al lui. „Într-adevăr indemnizaţia de primar este foarte mică. Eu, ca primar, iau în jur de 1800 de lei/lună şi am responsabilitate foarte mare. Sunt colegi, primari şi viceprimari, care au câştigat în instanţă sporurile salariale şi au rămas cu ele. Am în primărie angajaţi care au salariu mai mare decât al primarului”, a precizat Dumitru Tăloi, primarul de la Ciuperceni.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: