Primăriţa din Berleşti anunţă festival de zile mari

Autorităţile locale din comuna Berleşti anunţă un festival de zile mari cu ocazia zilelor comunei. Festivalul ”Gheorghe Ciociu” va promova în acest an valorile locale, dar se va lăsa şi cu întreceri sportive între comune. Maria Dumitraşcu, primarul din Berleşti, a precizat că pentru organizarea acestei festivităţi, Consiliul Local a aprobat suma de 30.000 lei.

Comuna Berleşti va îmbrăca straie de sărbătoare în primul week-end din luna septembrie. Autorităţile locale vor organiza atunci cea de-a doua ediţie a Festivalului ”Gheorghe Ciociu”. Maria Dumitraşcu, primăriţa din Berleşti, spune că începând din acest an va acorda o importanţă deosebită acestei festivităţi. ”Gheorghe Ciociu a fost un rapsod popular autentic. A fost primul care a cântat la pai de grâu, talentul său fiind recunoscut chiar şi în America. A rămas în Fonoteca de Aur a României, fiind renumit pentru talentul său. Vorbim de anii 60, 70 dar avem şi acum înregistrările. Ciociu trăia în cătunul Cioacă din satul Pârâul Viu. A avut o singură fată, care trăieşte şi astăzi, şi doi nepoţi stabiliţi în Timişoara”, a spus Maria Dumitraşcu, primarul din Berleşti.

Autorităţile locale din Berleşti spun că anul acesta se va merge foarte mult pe promovarea tinerelor talente din comună, dar nu vor lipsi nici competiţiile sportive între elevi. ”Avem şi noi un grup de dansuri populare, vor fi întreceri sportive între comune şi rapsozi populari de aici din comună care vor susţine spectacole. Garantăm distracţia şi voia bună. Este al doilea an de când sărbătorim zilele comunei şi ne gândim ca de anul acesta să o facem la un alt nivel”, a spus Maria Dumitraşcu. Pentru festivităţile programate, Consiliul Local a alocat suma de 30.000 de lei, însă primăriţa spune că nu se vor cheltui toţi aceşti bani.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: