Primarul Bârcă, cu jalba în proţap la directorul Petrom

Ion Bârcă, primarul de la Turburea, încearcă să acapareze, pentru comuna sa, tot mai multe bunuri ale OMV Petrom. După ce în urmă cu aproximativ o lună a bătut palma cu conducerea societăţii pentru cumpărarea fostului sediu, acum intenţionează să preia gratuit două scări de bloc, cu 30 de apartamente, şi încă 20 de camere dintr-un alt imobil. Asta în schimbul unei promisiuni făcute în urmă cu aproximativ doi ani de către directorul OMV Petrom.

Primarul comunei Turburea se va întâlni astăzi cu directorul OMV Petrom pentru a-i reaminti acestuia o promisiune făcută cu doi ani în urmă. Concretizarea promisiunii ar aduce, gratuit, în domeniu primăriei vreo 30 de apartamente neterminate şi circa 20 de camere din imobilele care aparţin societăţii Petrom. „De vreo doi ani, periodic, îi reamintesc directorului OMV Petrom că mi-a făcut  o promisiune pe care vreau să şi-o respecte. La vremea respectivă mi-a promis că în schimbul a 2 hectare de teren trecute în domeniul privat al OMV Petrom, pământ de care aveau nevoie pentru activităţile desfăşurate în comună şi pe care se află blocurile lor, ei ne dau cantina, 2 scări de bloc neterminate, cu vreo 30 de apartamente, şi vreo 20 de camere în blocurile din centrul comunei. Până acum ne-au dat doar cantina, iar marţi mă voi întâlni cu dumnealui pentru a-i reaminti promisiunea. Dacă fiecare primar lua câte ceva de la Petrom, când societatea avea putere mare în Turburea, până acum aveam toate drumurile betonate”, a declarat Ion Bârcă.

Edilul local intenţionează să finalizeze apartamentele şi să renoveze camerele respective pentru a le închiria tinerilor din comună sau cadrelor didactice care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul liceului ce se va înfiinţa din toamnă. „Încet, încet, vreau să renovez toate apartamentele pentru a le închiria la tinerii din comună. De asemenea, voi renova şi camerele pentru a le pune la dispoziţia profesorilor din afara comunei, care vor veni din toamnă să predea la liceu”, a mai precizat Ion Bârcă.

FONDURI

Primarul de la Turburea spune că are bani în bugetul local pentru a finaliza apartamentele şi camerele pe care intenţionează să le ia de la Petrom. „Pentru investiţii, avem în bugetul local aproximativ 8 miliarde de lei vechi. Avem drumuri de asfaltat, dar deocamdată nu cheltuim banii. Îi păstrăm să vedem dacă vom lua apartamentele şi camerele de la Petrom pentru a avea cu ce să le finalizăm, respectiv să le renovăm”, a declarat Ion Bârcă.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: