Primarul de la Rovinari rupe contractul cu Aparegio: Și-au bătut joc și de noi!

Primăria Rovinari vrea să rezilieze contractul cu Aparegio. Picătura care a umplut paharul a fost adresa prin care autoritățile erau anunțate că trebuie să plătească și apa de ploaie. Notificarea l-a enervat la culme pe primarul Robert Filip, care a și anunțat că va rupe contractul cu operatorul de apă. „Și-au bătut joc și de noi, și de oameni”, a fost mesajul edilului.

Toate primăriile din județ, membre în Asociația de Dezvoltare ADIA și care au contracte cu Aparegio, au fost anunțate că, de luna viitoare, vor plăti apa de ploaie. Valul de critici a pornit de la Târgu Jiu pe marginea acestei idei și ajunge în aproape tot județul.

Primarul Robert Filip, de la Rovinari, a anunțat deja că va lua o decizie radicală. „Și-au bătut joc și de noi, și de oameni. Nu poți să mărești prețul și să dai apă din puțuri. Le dai apă cu nămol și le dublezi prețul. Am mai primit o notificare prin care să le plătim noi apa de ploaie. Am înțeles că domnul Pasti s-a pronunțat că este o lege. Eu cred că e o abordare de neluat în calcul. Nici măcar n-au avut bunul simț sau destulă inteligență ca să facă acele socoteli privind suprafața și ne-au trecut că tot orașul nostru e plin de betoane. Păi noi avem și spații verzi, avem o grămadă de zone unde nu e beton. Adică ne pui să plătim apă pe toata suprafața de beton. Păi canalizarea a făcut-o aici Aparegio sau ADIA Gorj? Canalizarea este a orașului!”, a spus, revoltat, primarul.

În plus, crede Robert Filip, nu ar fi singurul primar care amenință că nu va plăti taxa pe apa de ploaie. A semnat deja o adresă prin care îi anunță pe cei de la Aparegio că vrea să rezilieze contractul: „Asta ne mai lipsea acum. După ce că suntem vai de capul nostru, să mai plătim și apa de ploaie la Aparegio ca să scoată ei pierderile de prin alte localități. Să nu uite că ei sunt o asociație din care fac parte toți primarii din Gorj și am foarte mulți primari care sunt supărați pe atitudinea lor și pe faptul că, dacă cred că sunt într-o culoare politică, la putere, sunt și moșieri pe acest județ, ceea ce este total neserios. După ce că oamenii sunt săraci, le mai dublezi și prețurile și le mai dai și apă mizerabilă și le mai dai să plătească și apa de ploaie. Din motivele acestea, renunțăm la colaborarea cu ei”.

Aviz pentru toate primăriile

Reprezentanții Aparegio nu văd nicio greșeală ori ilegalitate în demersul lor. Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio, a transmis că toate primăriile trebuie să plătească această taxă: „La Gorj, apa pluvială nu a fost plătită niciodată cu toate că trebuia plătită de la început, de când s-a constituit operatorul și de când s-a constituit ADIA. Sunt canalizări mixte, care merg la stația de epurare, iar această epurare înseamnă eforturi financiare pentru operator. Primăria nu este de acord să plătească acești bani până când îi va veni factura. Nu s-a emis factură până acum. Nu știu care e suma totală pentru județ”.

Vizualizări: 8,668

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: