Primarul din Bolboși nu găsește teren pentru investitori

Firma care a montat panouri solare la Turburea și care a fost depistată cu zeci de muncitori fără forme legale se extinde și în alte comune din județ. Societatea vrea să realizeze un parc de panouri fotovoltaice în comuna Bolboși, însă autorităților locale de aici le este destul de greu să găsească suprafața de teren solicitată de investitori.

Comuna Bolboși, ca multe alte localități din județul Gorj, a fost ocolită mai mereu de investitori. Acum o firmă vrea să facă aici un parc de panouri fotovoltaice și a impus autorităților locale câteva condiții pe care primarul încearcă să le îndeplinească. Edilul nu vrea ca acest investitor care ar putea crea câteva locuri de muncă, dar care poate contribui și la bugetul local, să plece din comuna Bolboși. „Cei care vor să investească la Bolboși într-un parc de panouri fotovoltaice au făcut același lucru și în comuna Turburea. Ei vor să le dăm două hectare de teren neproductiv , să aibă acces la el și să fie lângă o sursă de curent. Este destul de greu să reușim acest lucru, dar noi încercăm pentru că avem nevoie de investitori și se pot crea câteva locuri de muncă și ar intra ceva bani în bugetul local”, a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboși.

Tot agricultura e de bază la Bolboși

În timp ce caută teren pentru acești investitori, primarul de la Bolboși încearcă să convingă cetățenii să se constituie în asociații pentru că în felul acesta le va fi mai ușor să obțină fonduri europene, dar și subvenții de la stat. „Pentru că la noi în comună nu prea este activitate economică, majoritatea cetățenilor cresc animale și fac agricultură. Au mai plecat și prin străinătate, dar tot acasă au venit. Noi încercăm să-i convingem să se constituie în asociații ca să poată accesa mai ușor fonduri europene prin proiecte, dar și subvenții”, a precizat Gheorghe Bilea.  

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: