Primarul din Cătunele, acuzat de abuz în servicu

Preşedintele PRM Gorj, Ion Fugaru, ameninţă că va depune plângere la parchet împotriva primarului şi a secretarului din comuna Cătunele. Fugaru este nemulţumit că în consiliul local nu s-a discutat vacantarea postului de consilier, după ce i-a retras sprijinul politic unui om de-al său din cauză că nu a adus nici un vot. Fugaru spune că va depune plângere împotriva lui Florinel Ţuilă, primarul din Cătunele.

„Voi depune plângere la Parchet împotriva primarului, a secretarului şi a consiliului local Îmi pare foarte rău că s-a ajuns până la secretarul judeţului cu această problemă“, susţine Fugaru. Liderul peremiştilor gorjeni crede că primarul Florinel Ţuilă a refuzat intenţionat să constate încetarea mandatului consilierului Mihail Niţoiu. „Am trimis o adresă cu menţiunea că Mihai Niţoiu nu mai este membru PRM. Consiliul Local trebuia să ia act de constatare şi nu de opunere. Din discuţiile pe care le-am avut cu primarul şi secretara, care din punctual meu de vedere nu are ce căuta pe acest post pentru că habar nu are de lege mi-am dat seama că nu au e gând să ia în considerare solicitarea mea. Primarul interpretează legea cum vrea”, a mai adăugat preşedintele PRM Gorj.

Ion Fugaru susţine că Mihail Niţoiu nu s-a implicat în activitatea partidului, iar la alegerile de la parlamentare nu a obţinut nici un vot. „Domnul Niţoiu nu s-a implicat în activitatea de partid. La alegerile de la parlamentare a obţinut zero voturi. Cum e posibil aşa ceva?”, susţine Fugaru.

Ţuilă aşteaptă decizia instanţei

Edilul comunei Cătunele, Florinel Ţuilă spune că majoritatea consilierilor locali  au fost împotriva înlocuirii consilierului PRM din cadrul consiliului local. Primarul spune că aşteaptă decizia instanţei pentru a-l înlocui pe Niţoi, întrucât acesta a dat în judecată organizaţia Gorj a Partidului România Mare. „Să fim serioşi, legea nu e dacă vreau eu sau nu. Ce, e consilierul meu? Nu am eu treabă cu PRM-ul lor. Consilierul a venit cu o hotărâre de la judecătorie că s-a adresat instanţei. Şi Niţoiu şi celălalt consilier este tot al lui şi tot pentru PRM a muncit”, susţine Florinel Ţuilă.

„Domnul Fugaru, sectoristul, nici nu a citit statutul PRM“

Mihail Niţoi, consilierul PRM de la Cătunele, îl sfătuieşte pe Ion Fugaru să citească statutul partidului pentru că excluderile trebuie să fie întemeiate. „Domnul Fugaru, sectoristul, nici nu a citit statutul PRM. Există anumite condiţii ca să poată să mă excludă din partid. Să citească Legea aleşilor locali ca să vadă ce drepturi şi obligaţii am. Dacă nu are la Târgu Jiu statutul partidului să intre pe Internet şi o să găsească că excluderea se face pentru abateri grave şi foarte grave, regretabile. Eu nu am avut nici o abatere, mi-am plătit cotizaţia la timp”, susţine Niţoiu. Consilierul Niţoiu spune că la alegerile parlamentare, într-o singură secţie nu a avut nici un vot şi asta pentru că preşedintele secţiei nu le-a permis oamenilor să voteze pe liste suplimentare. „La o singură secţie am avut zero voturi şi asta pentru că preşedintele de secţie nu a permis unui cetăţean să voteze pe liste suplimentare. În plus Caralicea, candidatul PRM la Camera Deputaţilor, nu şi-a făcut niciun fel de campanie. Nu a zis şi el o dată, strânge şi tu 50 de oamenii să îi mint şi eu frumos”, a mai adăugat Niţoiu.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: