Primarul din Logreşti şi consilierii locali, tot în conflict

Relaţii încordate peste măsură la primăria Târgu Logreşti pe fondul neînţelegerilor din Consiliul Local. După ce presa a relatat un întreg scandal despre consilierii care nu voiau să voteze organigrama primăriei, lucrurile sunt complicate şi în prezent. Primarul Ion Băluţă este convins că va avea de furcă la votarea bugetului pe 2012. Viceprimarul localităţii, Elena Amza, confirmă relaţiile reci dintre consilieri şi conducere însă spune că vina este şi a primarului care nu ştie să lase de la el.

Primarul Ion Băluţă se teme că bugetul pe 2012 va rămâne nevotat şi îi acuză pe consilieri de faptul că nu cooperează cu el ca primar. Băluţă spune că la fiecare şedinţă de Consiliu Local consilierii sunt arţăgoşi şi nu acceptă nici un proiect propus de el. „Nu am cu cine să mă înţeleg. Dacă propun un proiect nu e bun şi nu-l votează sub nici o formă. Vă spun eu că nici bugetul pe 2012 nu-l vor vota că nu vor nu că e ceva în neregulă. Nu e problemă că nu votează unu, dar nimeni nu-l votează. Am avut tot felul de controale şi nu s-a găsit nimic”, a declarat primarul din Logreşti, Ion Băluţă.

Dezminţire

Viceprimarul din Logreşti, Elena Amza, nu confirmă aceste neînţelegeri, ba mai mult spune că nici primarul Băluţă nu ştie să lase de la el. „Nu ştiu despre ce neînţelegeri vorbeşte domnul primar. Acum e normal că nu poate trece orice prin Consiliul Local. Trebuie să ţinem cont şi de consilieri că până la urmă doi dintre ei au fost şi ei primari şi au experienţă. Eu cred că trebuie să şti să mai laşi şi de la tine, să aplanezi conflictul nu să tragi cu puşca în ce a fost”, a declarat Elena Amza, viceprimarul din Logreşti.

Cât despre bugetul pe 2012, viceprimarul localităţii spune că s-a cerut o explicaţie referitoare la ce s-a făcut cu banii din vechiul buget, explicaţie care nu a prea venit. „Să votezi bugetul trebuie să dai explicaţii cu ce ai făcut cu banii anteriori. Nu putem noi să ne asumăm nişte treburi dacă nu sunt reale. Nici prin consiliul local nu poate trece aşa orice. Dacă vine cu lucruri concrete ce s-a făcut atunci nu va fi o problemă”, a adăugat Elena Amza.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: