Primarul din Novaci vorbeşte de „dedesubturi“ în afacerea de la Rânca

Problema carierei de granit de la Rânca a fost din nou adusă în discuţie de primarul din Novaci, Pantelimon Todea, care găseşte că motivele invocate împotriva firmei respective sunt suficiente pentru a stopa investiţia. De fapt, Todea este mulţumit de cele o sută de locuri de muncă ce ar putea fi puse la dispoziţie şi consideră că stricarea Transalpinei este doar un motiv. Între timp, directorul Agenţiei de Mediu, Radu Socolovschi, a declarat că nu a primit studiul de seismologie. În acest moment, firma are nevoie de avizul de la Drumuri Naţionale, care nu este departe de a da acest aviz, însă cu o condiţie.  

Deşi o serie de instituţii se opun acestui proiect, primarul din Novaci crede în continuare că o carieră ar fi însemna 100 de noi locuri de muncă  şi-ar fi fost benefică pentru zonă. Celălalt şef de la Rânca, Constantin Mihuţescu, s-a opus din răsputeri investiţiei, a mers la guvern pentru a demonstra că o carieră ar distruge Transalpina şi staţiunea.

Primarul din Novaci crede că Mihuţescu este Gică Contra. „În timpul şedinţei la Rânca, directorul firmei, nu ştiu cum îl chemă a spus aşa. Domnule eu asigur o sută de locuri de muncă, deci din punct de vedere social eu zic că era benefică treaba respectivă. Este bine şi pentru zonele limitrofe. Vezi Doamne că DN <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />67C ăsta o să încurce circulaţia autoturismelor. Nu cred că se dărâma drumul, în ţara asta, pe drumurile naţionale circulă numai autoturisme- Astea sunt motive. Sunt nişte dedesubturi şi nu vreau să le comentez, iar Mihuţescu a fost mereu Gică Contra“, a spus Todea la Radio Infinit.

Directorul Agenţiei de Mediu spune că va fi o nouă dezbatere publică după ce firma va aduce studiul de seismologie. „Noi le-am solicitat la vremea respectivă să facă un studiu de seismologie pentru a vedea cum va afecta activitatea ce vor ei să o desfăşoare la releul de la Rânca. Studiul trebuie realizat de un expert în seismologie după care ni-l vor prezenta, se va face din nou dezbatere publică să abia apoi vom decide ce e de făcut. Oricum am înţeles că şi cei de la Drumuri Naţionale le-au solicitat o documentaţie la fel de stufoasă, rămâne de văzut dacă o vor face sau nu”, a declarat Radu Socolovschi, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

AVIZ

De fapt, respectiva firma deţinuse avizul de principiu al Drumurilor Judeţene. După ce povestea a luat amploare, aceştia şi-au retras avizul şi au spus că Drumurile Naţionale-filiala Dolj poate da acest document. Avizul ar putea fi data dacă firma se obligă să transporte doar vara, deci nu în sezonul de iarnă, şi în anumite intervale orare.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: