Primarul din Săcelu: N-am apucat să văd sentinţa că n-avem net

La aproape doi ani de la producerea unui accident mortal, primarul din Săcelu, Ion Voica, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost dată la Judecătoria Novaci, edilul spunând că a aflat de la jurnalişti despre conţinutul acesteia.

Magistraţii au decis ca Voica să fie condamnat la un an şi zece luni pentru ucidere din culpă, după ce, în decembrie 2008, a accidentat mortal o bătrână din sat şi a accidentat grav o alta, după care a părăsit locul evenimentului rutier. Judecătorii au mai decis ca, pentru vătămare corporală din culpă, pedeapsa să fie de două luni, o alta, de un an şi şase luni fiind stabilită pentru acuzaţia de părăsire a locului accidentului. Judecătorii au decis ca pedepsele respective să fie cumulate în cea mai mare dispusă în acest caz, primarul Ion Voica urmând să nu execute însă nicio zi de închisoare, pedeapsa cea mare, de un an şi zece luni fiind dată cu suspendare.

Voica: Nu le doresc nici duşmanilor mei

Primarul a fost obligat şi să achite despăgubiri materiale de circa 7800 de lei către un alt şofer, despre care edilul afirmă că, de fapt, acesta ar fi comis accidentul rutier. „N-am apucat să văd sentinţa nici măcar pe internet, la instanţă, că nu mai avem net la Primărie. Pot să vă asigur însă că era carosabil de iarnă, iar eu am vrut să evit femeile. El venea de pe contrasens, a dat în mine şi maşina mea a fost proiectată în cele două. Eu consider că nu am nicio vină, iar ca dovadă este şi faptul că instanţa i-a respins acestuia solicitarea privind daunele morale”,  susţine primarul Ion Voica.

Edilul a fost obligat de instanţă şi să plătească 1200 de lei drept cheltuieli judiciare, sentinţa pronunţată la Judecătoria Novaci putând fi atacată cu recurs. „Eu nu ştiu exact ce au decis judecătorii pentru că am Curtea de Conturi la Primărie şi nu am putut să fiu în sală la pronunţare. Probabil că o să mă consult cu avocatul şi o să văd ce spune şi el. Oricum, prin ceea ce am trecut eu nu doresc să treacă nici cei mai mari duşmani ai mei”, mai afirmă primarul. Ion Voica a fost arestat preventiv după ce a comis accidentul şi a părăsit locul faptei, el stând în spatele gratiilor între 29 decembrie 2008 şi 27 ianuarie 2008, mandatul nemaifiindu-i prelungit ulterior.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: