Primarul din Schela arde gunoiul în propria curte

Aristide Şerbănescu, primarul localităţii Schela, a făcut mărturisiri de-a dreptul îngrijorătoare atât pentru localitate, cât şi pentru mediu. Primarul spune că de mai bine de trei luni, atât el cât şi localnicii comunei fie ard gunoiul în curte, fie îi dau drumul pe râul Jiu. Localnicii aplică această metodă mai ales după ce firma care câştigase contractul de colectare a deşeurilor nu a mai venit nici măcar să încaseze banii pe contracte.

Această situaţie se întâlneşte la Schela de la începutul lunii august, timp în care primăria a mai fost amendată de Garda de Mediu pentru gunoaiele găsite în comună. Primarul spune că nu are ce să facă în situaţia în care firma Bayon nu s-a mai prezentat să ridice deşeurile. „Am fost foarte încântaţi că venise firma asta, avea nişte containere de alea mici care încăpeau şi pe Gornicelu sau în satele astea mai izolate. Ba chiar reuşiseră să încheie contracte cu aproape 90% dintre localnici, oamenii plăteau, au fost înţelegători că asta prevedea legea. Nu au mai venit, nu ştiu, am înţeles că s-au retras de tot din Gorj, nu au venit nici măcar să îşi ia banii pe contracte”, a declarat Aristide Şerbănescu.

Maşinile de la Polaris nu au loc pe uliţe

Ca urmare, singura soluţie pentru a scăpa de gunoiul nedorit este să îl ardă sau să îi dea drumul pe Jiu, ceea ce se şi întâmplă la Schela, după cum mărturiseşte însuşi primarul. „Cred că mai sunt care îi mai dau şi drumul pe Jiu sau pe văi, în râpe. Eu, unu, îi dau foc într-un căruţ de tablă acasă. I-am sfătuit pe oameni să-şi facă groapă ecologică în curte, altă soluţie nu am pe moment. Am fost şi amendat de Garda de Mediu cu vreo 30 de milioane”, a declarat primarul din Schela.

Primarul spune că a încercat să îi contacteze pe cei de la Polaris, operatorul de salubrizare din Târgu Jiu, însă şi-a dat seama că maşinile lor nu pot pătrunde în toată comuna. „Ca să vină cei de la Polaris este nevoie să fac eu în comună nişte platforme împrejmuite unde să coboare cei care stau în Gornicelu, să-l pună acolo şi apoi să-l ridice Polarisul”, a precizat primarul.

Localnicii susţin spusele primarului, ba mai mult aruncă vina şi pe târgujienii, cum că din cauza lor este atâta gunoi în comună. „Aici nu-i nimic, să vedeţi pe acolo pe lângă Jiu dar mai aruncă şi ăştia de la Târgu Jiu cu maşinile, eu i-am văzut. Eu venii să iau nişte piatră, eu îl ard acasă, era bine cu firma aia care venea dar nu a mai venit de mult”, a declarat Maria Nicolae, o localnică din Schela.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: