Primarul din Târgu-Cărbuneşti vrea să le ia casele sinistraţilor

Sinistraţii din Roşia de Amaradia  riscă să rămână doar cu dărâmăturile din care refuză să plece pentru că primăria din Căbunneşti, localitate unde au fost strămutaţi, vrea să le ia casele noi şi să le transforme în locuinţe sociale.

Sinistraţii refuză şi acum, după aproape trei  ani, să se mute în casele noi construite la Cojani. Primarul oraşului Târgu- Cărbuneşti, Mihai Mazilu, spune că dacă oamenii nu s-au mutat până acum  înseamnă că nu au nevoie de case, aşa că, vrea să le preia şi să le transforme în locuinţe sociale. „Se pare că obiectivul guvernului nu a fost atins pentru că din 58 de case doar 17 sunt locuite iarna, iar vara 25-26. Rămân 30 de locuinţe în care nu stă nimeni”, spune Mihai Mazilu.

Mazilu: Să lase pomana de la guvern pentru alţii

Primarul oraşului Târgu Cărbuneşti este supărat că în timp ce sinistraţii refuză să se mute, în Cărbuneşti sunt zeci de familii care nu au un acoperiş deasupra capului. „Nu înţeleg de ce ei trebuie să lase casele nelocuite, iar alţii care stau 12-14 persoane într-un apartament cu două camere, nu au unde să locuiască. Eu cred că cei care au primit case de la guvern ar trebui să lase această pomană de la guvern pentru alţii”, a mai adăugat primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

„Nu beneficiem de condiţii civilizate“

Pe de altă parte, sinistraţii se plâng că nu pot să se mute pentru că nu sunt condiţii. Emanoil Bobină locuieşte în Cojani de câţiva ani şi nu este unul dintre nemulţumiţi. „Am avut de lucru la casă de când m-am mutat. Prima dată s-a umflat parchetul şi a trebuit să zugrăvesc pentru că plouă pe la colţuri”, susţine Bobină. Nici acum, după aproape trei ani, nu există apă curentă. Cât despre ce spune primarul, Bobină declară că nu este de acord. „Nu mi se pare în regulă ca noi, sinistraţi, să rămânem fără locuinţe. Noi nu beneficiem de condiţii de trai civilizate, nu avem apă curentă şi trebuie să cărăm cu bidoanele de la fântână”, spune Bobină.

Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia, sare în sprijinul sinistraţilor. „Nu s-au mutat pentru că nu există condiţii. Reţeaua de distribuţie a apei este  doar pe o parte a străzi, primăria Târgu Cărbuneşti trebuie să îi ajute să se branşeze la apă. Sinistraţii de la Roşia au fost învăţaţi să trăiască din agricultură şi e foarte greu să se obişnuiască la oraş”, a mai adăugat Cotojman.

 Afacere pe banii guvernului

Mihai Mazilu susţine însă că sinistraţii văd în casele de la Cojani o afacere. „Este păcat ca locuinţele de la Cojani să se transforme într-o afacere pe banii guvernului. Eu o să demonstrez că un bun făcut de guvern nu şi-a atins scopul. Nu este corect să vândă aceste case după 5 ani”, susţine primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Liviu Cotojman are însă o altă variantă. Fiecare poate să facă ce vrea cu proprietatea pe care o deţine. „După 5 ani nu văd nimic ieşit din comun să se şi vândă aceste imobile… Atât timp cât sunt fost afectaţi de alunecările de teren ei sunt proprietari şi fac ce vor cu locuinţa lor”, susţine primarul de la Roşia.       

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: