Primarul Dorin Filip cere demisia Guvernului Ponta

Dorin Filip, primarul liberal din Rovinari, cere demisia guvernului Ponta pentru că nu a ştiut să gestioneze problemele apărute în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Filip spune că pesediştii ar trebui să lase noua clasă politică să preia conducerea pentru a demonstra că pot soluţiona problemele apărute în CEO. Pe de altă parte, Dorin Filip critică şi actualul management de la compania minieră despre care spune că s-a pripit când a spus că ori face tăieri de salarii, ori CEO intră în insolvenţă.

Rep. : Cum vedeţi abordarea managerului CEO atunci când a spus că ori tăieri de salarii ori insolvenţă pentru companie?

Dorin Filip: Nu, nu se poate aşa, este o abordare proastă, adică îmi pare rău de domnul general că judecă aşa. Asta nu este o politică, ar putea găsi multe alte căi de a face compania rentabilă. Trebuie să se gândească la alte soluţii, eu unul aş renunţa la transportul cu autocarul şi aş merge pe transportul cu trenul, este mai ieftin. Nu vreau să mai văd acolo la Termo mii de autobuze şi autocare, cel care vrea să vină la serviciu vine şi pe jos domnule, adică ar trebui să renunţăm la aceste facilităţi care de fapt apasă, mănâncă din acel profit. Toate firmele au probleme, nu numai compania minieră, dar trebuie să găsim alte soluţii.

Rep.: Credeţi că protestele anunţate vor face administraţia să renunţe la tăierile de salarii?

Dorin Filip: Nu ştiu, să dea Dumnezeu să fie cum vor ei, dar sindicatele s-au măcinat între ele, s-au dezbinat şi nu mai au puterea pe care o aveau înainte. E greu, eu le doresc succes în apărarea drepturilor oamenilor. Eu înţeleg şi compania minieră, dar nu a luat la timp măsurile care trebuiau luate şi neluând la timp aceste măsuri e greu să revii acum pe o piaţă concurenţială.

Rep.: Ar trebui actualul management să-şi dea demisia?

Dorin Filip: Sperăm ca guvernanţii să găsească soluţii pentru că aceste tăieri sunt drastice pentru sute de familii. Eu văd o singură soluţie, guvernanţii să treacă în opoziţie şi să lase actuala clasă politică să vedem ce poate face pentru oameni. Poate cumva noua clasă politică va face mai bine şi asta ar fi o soluţie, când nu se mai poate, să stea de-a parte, poate noua clasă vine cu o altă politică.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: