Primarul Gruescu vrea să facă din Negomir comuna trandafirilor

Primarul Ion Gruescu, cel care se află la cârma comunei Negomir încă din 1996, este om gospodar şi în propria-i gospodărie. Primarul este un pasionat al agriculturii, pasiune pe care au moştenit-o şi cei doi băieţi ai săi. Pe lângă faptul că iubeşte foarte mult florile, primarul spune că îi place să se ocupe foarte mult de animalele din curte, dovadă sunt cei peste 50 de porci şi 200 de păsări de care se ocupă împreună cu soţia sa.

Ion Gruescu a câştigat primul mandat de primar în anul 1996, după ce 15 ani la rând fusese secretarul comunei. A adunat astăzi 30 de ani de administraţie publică locală, având un singur şi mare regret. ”Am avut un proiect pe fonduri europene, al treilea pe Oltenia. Eram mai mult decât sigur că o să îl iau însă cei de la agenţie au găsit nişte chichiţe şi l-au respins. Este cel mai mare regret şi cel mai dureros că nu am reuşit să iau banii ăia”, a mărturisit primarul din Negomir. Gruescu spune despre el că este în primul rând un om de cuvânt şi că atunci când promite un lucru cuiva, nu se poate să nu se ţină de cuvânt. Tată a doi băieţi şi o fată, primarul este mândru de copii dar mai ales de nepoţi. Îşi respectă copiii pentru că au reuşit să facă ceva în viaţă şi pentru că deşi sunt tineri au luat foarte în serios agricultura. ”Unul dintre băieţii mei are 100 de stupi şi câteva zeci de hectare de teren pe care nu concepe să le lase nemuncite. Îmi place că văd că s-au dedicat agriculturii poate mai serios decât mine”, a precizat primarul Gruescu.

Are casa plina de flori

Una dintre cele mai mari pasiuni ale primarului din Negomir rămâne însă dragostea pentru flori. Nu numai că a transformat primăria într-o seră, dar are de gând să umple comuna de trandafiri. ”Este mult mai plăcut să vezi la poarta omului un trandafir înflorit decât nişte buruieni. Este un vis al meu în privinţa comunei şi o să-l duc la bun sfârşit. Eu am adus şi la primărie florile şi am oameni care au grijă de ele”, a declarat primarul. Cum era şi firesc, casa primarului este şi ea împânzită de flori.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: