Primarul Guşiţă - vinovat, dar iertat de Garda de Mediu

Sesizarea consilierului local Cristi Sârbu potrivit căreia primarul a dispus îngroparea a mai multe maşini de gunoi într-o groapă neamenajată s-a dovedit adevărată. Cu toate acestea, primarul Petre Guşiţă nu riscă mare lucru, cel mult o amendă, şi aceea din banii comunităţii.

Garda de Mediu a finalizat controlul la Primăria Jupâneşti, acolo unde au fost găsite îngropate tone de deşeuri menajere. Rezultatele nu sunt însă cele aşteptate.  Inspectorii gărzii l-au favorizat se pare pe primar, deoarece  în urma controlului au concluzionat că persoane necunoscute au abandonat deşeurile, deşi este evident că la locul cu pricina s-a intervenit cu utilaje. Primarul are acum sarcina de a ridica deşeurile, în caz contrar riscând o amendă între 50 si 100 de milioane de lei vechi, care va fi achitată bineînţeles din bugetul  local. Astfel, amenda pentru neregulile primarului,  o vor plăti localnicii.

Terenul pe care au fost depozitate gunoaiele a aparţinut unei persoane fizice, însă acum este dat în grija primăriei. Aşa se face că primarul a îngropat gunoaiele exact pe acest teren. Este vorba de aproape 10 maşini de gunoi care a fost îngropat în pământ cu ajutorul unui buldoexcavator. Comisarii Gărzii de Mediu spun că în urma cercetărilor au întocmit un  proces verbal în care persoane necunoscute sunt  vinovate de această situaţie. “Am constatat că într-adevăr sesizarea se confirmă. Persoane necunoscute au aruncat deşeurile la marginea localităţii“, a declarat  Simona Cornea, director coordonator al Gărzii de Mediu.  

Dacă am lua de bun procesul verbal al comisarilor ar însemna ca localnicii să posede atât buldoexcavatoare pentru îngroparea gunoiului,  cât şi saci inscripţionaţi de firma colectoare a deşeurilor care are contract de prestări-servicii cu primăria din localitate. Cum aceste lucruri sunt greu de crezut, este evident că inspectorii Gărzii de Mediu au închis ochii la aceste detalii şi l-au favorizat pe  edilul localităţii, în defavoarea cetăţenilor. “Primarul comunei are sarcina ca până pe data de 17 mai să strângă gunoaiele , în caz contrar primăria va fi amendată“, a mai declarat Simona Cornea.

Dat fiind faptul că modul în care au fost efectuate verificările de către comisarii Gărzii de Mediu lasă de dorit, solicităm conducerii acestei instituţii să dispună efectuarea unei noi verificări.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: