Primarul Hanu, dat în judecată de subalterni

Peste 70 de funcţionari publici din Motru l-au dat în judecată pe primarul municipiului, Dorin Hanu, şi se pregătesc de proteste din cauza salariilor prea mici pe care ar trebui să le încaseze dacă dipoziţia dată de primar ar fi aplicată.

 Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a fost dat în judecată chiar de subalternii lui din primărie din cauza unei dispoziţii pe care a aprobat-o prin care salariile funcţionarilor publici din primărie scad cu 70%. Primarul nu este supărat, ba din contră spune că oamenii au dreptate însă el a respectat legea.

 „Am atacat în instanţă dispoziţia primarului prin care pierdem toate sporurile câştigate de noi în instanţă. El nu a ţinut cont de legea 330 şi în urma dispoziţiei ar trebui să pierdem toate sporurile, majorările, sporurile prevăzute în contractul colectiv de muncă. Această dispoziţie ne reduce veniturile cu 70%. Nu se poate aşa ceva. Vineri se decide şi dacă o să continuăm procese în ţară şi dacă este aşa şi oamenii mei de aici o să meargă să ne luăm banii munciţi”, a declarat Pavel Tutunaru, liderul Sindicatului Liber al Funcţionarilor Publici din primăria Motru.

Adresele Agenţiei de Prestaţii fac ravagii

Se pare că tot scandalul a pornit de la o adresă primită de primarul din Motru de la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale prin care i se comunică adoptarea unei dispoziţii prin care urmau să fie luate aceste măsuri. Primarul spune că nu a făcut altceva decât să respecte legea, el însuşi fiind afectat la salariu de această dispoziţie. Tocmai de aceea, primarul Hanu spune că din punct de vedere moral, el este alături de funcţionari. „Eu am dat dispoziţia prin care se reduc sporurile câştigate de oameni în instanţă. Ei au dat în judecată dispoziţia ca fiind nelegală şi nefondată. Corectitudinea nu o stabilesc eu, legiuitorul stabileşte ce e legal şi ce nu. Dar din punct de vedere moral, eu îi înţeleg, sunt banii lor, sunt sporuri câştigate prin hotărâre judecătorească”, a declarat Dorin Hanu, primarul oraşului Motru.

Până acum, dispoziţia nu a apucat să producă efecte fiindă că funcţionarii publici din primărie au atacat-o imediat şi au solicitat suspendarea ei până la stabilirea legalităţii. „Noi am obţinut suspendarea ei până la finalizarea procesului pentru că dacă ar fi fost aplicată înainte să atacăm în instanţă şi dacă s-ar fi dovedit nelegală, noi am fi pierdut banii care ni se opreau”, a mai adăugat Pavel Tutunaru. Prima înfăţişare între primarul Dorin Hanu şi reprezentantul funcţionarilor publici din primăria Motru urmează să aibă loc pe 14 mai.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: