Primarul Iordache vrea să candideze pe Colegiul 4

Primarul din Turceni, Ion Iordache, a explicat ieri gestul său de a renunța la primărie. Acesta a declarat că ia în calcul o candidatură la parlamentare pentru o funcție de deputat. Și pentru a nu pierde nicio legătură cu orașul Turceni vrea deputat pe colegiul 4, ocupat în prezent de democrat-liberalul Severus Militaru. Cert este că președintele PNL, Dian Popescu, l-ar susține pe Iordache pentru o astfel de funcție.

Ion Iordache, actualul primar al orașului Turceni, a dezlegat ieri misterul pentru care a renunțat să mai candideze la primărie lăsând cale liberă viceprimarului Dumitru Gâlceavă. ”E bine pentru oamenii din Turceni să aibă o explicație la întrebarea de ce nu mai candidez la primărie. Nu m-am hotărât încă să candidez pentru o funcție de deputat pe colegiul 4 dar iau în calcul această variantă”, a declarat primarul Ion Iordache.

Cert este că despre această candidatură au habar și membrii Biroului Permanent Local al PNL. Viceprimarul Dumitru Gâlceavă a declarat tot ieri că toți membrii BPL încearcă să-l convingă pe Iordache să candideze la parlamentare. ”Am avut o discuție pe această temă, noi încercăm să-l convingem pentru că ar fi foarte bine să avem deputat pe colegiul nostru de zonă pentru că cei care au fost până acum nu au făcut nimic pentru Turceni”, a declarat Dumitru Gâlceavă, viceprimarul din Turceni. De altfel, asta a fost și motivația primarului de a lua în considerare o funcție de deputat. ”Domnul Militaru este văzut bine în zonă dar nu a făcut mai nimic pentru acest oraș”, a spus Iordache.

SUSŢINERE

Președintele PNL, Dian Popescu, nu cunoaște dorința primarului Iordache dar spune că l-ar susține fără probleme pentru funcția de deputat pe colegiul lui Militaru. ”Nu mi-a spus nimic. Este de discutat în BPJ dar în ceea de mă privește, da, l-aș susține pe Iordache pentru parlamentare dacă ar vrea el acest lucru”, a declarat Dian Popescu.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: