Primarul Jurebie, hotărât să-şi dea demisia

Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu, este nemulţumit de faptul că nu poate să-şi pună în aplicare planurile făcute înainte de a fi ales. Edilul local este hotărât să-şi depună mandatul, la sfârşitul anului, în condiţiile în care nu va face rost de bani pentru investiţiile promise cetăţenilor în timpul campaniei electorale. Ba mai mult, este convins că nu va putea să achite arieratele până la data de 31 martie.

Reporter: Până la sfârşitul lunii trebuie să vă achitaţi în mare parte arieratele. Cum staţi cu banii?

Florin Jurebie: Va fi imposibil de respectat acea decizie prin care s-a stabilit că până la sfârşitul lunii martie trebuie să achităm 85% din arierate. În momentul de faţă, aveam arierate de aproximativ 4 miliarde de lei vechi şi este peste puterile noastre să le achităm. Datoriile erau mult mai mari, dar am făcut eforturi pentru a achita din ele.

Rep.: De ce nu apelaţi la credite?

F.J.: N-am făcut împrumut la Trezorerie pentru că nu agreez această idee. Împrumutându-mă nu scap de datorii. Practic, mă îndatorez în altă parte şi în plus cu dobândă. Voi încerca să găsesc alte soluţii pentru a încerca să mai achităm din arierate. Voi lua legătura cu cei de la Complexul Energetic Oltenia şi o să-i rog să-mi plătească tot impozitul acum. Au aproximativ un miliard de lei vechi. De regulă, ei plăteau banii în două tranşe, dar voi insista să achite integral impozitul până la data de 31 martie. În acest fel vor profita şi dumnealor de bonificaţia de 10%.

Rep: Nu sunt bani de investiţii noi. Cum vă veţi onora promisiunile făcute în campanie?

F.J.: Sper ca, până la sfârşitul anului, să se vadă ceva în localitate. Dacă nu pot face ceea ce le-am promis cetăţenilor şi găsesc numai uşi închise, la finalul acestui an îmi depun mandatul.

Rep.: Să înţelegem că vă veţi da demisia?

F.J.: Sper să nu se ajungă la aşa ceva, dar nu voi ezita să fac un astfel de gest în condiţiile în care nu voi reuşi să-mi îndeplinesc angajamentele pentru care am fost votat de oameni. Ei şi-au pus speranţele în mine, dar singur şi cu bugetele pe care le avem nu se pot face nimic fără sprijin din partea Guvernului. Vreau să aduc în comuna Săcelu bani cu ajutorul proiectelor. Dar dacă Guvernul va schimba o Ordonanţă de pe o zi pe alta, cum a fost şi acel PNDI nu se va putea face nimic. Am ţinut legătura cu oamenii care vor să investească în comuna Săcelu şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a-i ajuta să investească pentru că asta înseamnă noi locuri de muncă.

Rep.: Aveţi proiecte care trebuie demarate urgent?

F.J.: Sigur că da. În comuna Săcelu, toate drumurile sunt pietruite. După iarnă, au fost distruse. Nu se mai poate circula pe ele. Cel din satul Maghereşti e cel mai oropsit. Singura soluţie este asfaltarea lor. Am trei proiecte în acest sens şi mi-am pus mare speranţă în ele.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: