Primarul şi vicele din Stejari şi-au făcut de cap cu banii publici

Primarul şi viceprimarul comunei Stejari vor da explicaţii în faţa judecătorilor în privinţa modului în care au cheltuit banii publici. În urma verificărilor efectuate de Curtea de Conturi a reieşit că ei şi-au însuşit ilegal prime şi al 13-lea salariu. Ba mai mult au împărţit prime de sfârşit de an salariaţilor după bunul plac.

Curtea de Conturi a devenit spaima primarilor gorjeni! La mai toate primăriile pe unde reprezentanţii instituţiei în cauză au efectuat controale s-a lăsat cu procese în instanţă. Cel mai recent caz se întâlneşte la Stejari acolo unde în urma unor verificări s-a constatat faptul că peste 15.000 de lei din bugetul primăriei au ajuns ilegal în buzunarele salariaţilor precum şi ai celor aflaţi la conducerea instituţiei respectiv primarul Ştefan Lupu şi viceprimarul Gheorghe Dina. Banii reprezintă prime de sfârşit de an. „Eu consider că primele au fost încasate perfect legal, am acordat câte 200 de lei de persoană. Sincer spun nu înţeleg de ce Curtea de Conturi ne-a pus să-i dăm înapoi că la mai toate primăriile angajaţii au primit astfel de prime”, a precizat Gheorghe Dina, viceprimarul localităţii Stejari.

Mai mult, atât el cât şi primarul comunei sunt acuzaţi că au încasat al 13-lea salariu, deşi legea prevede că de acest stimulent financiar pot beneficia doar functionarii publici. „Este adevărat am luat şi eu şi primarul al 13-lea salariu, dar vom da banii înapoi. Eu am de restituit 4.000 de lei iar primarul 1.000 de lei”, a adăugat Gheorghe Dina.

Primele au fost împărţite după bunul plac

Curtea de Conturi le-a impus salariaţilor primăriei Stejari să restituie banii primiţi ilegal. Dacă unii dintre ei sunt revoltaţi că trebuie să înapoieze banii primiţi, alţii sunt ocoliţi de decizie. Ei nu s-au aflat printre preferaţii edililor, deci nu au primit bani şi nici nu au ce să înapoieze. „Eu nu am primit nicio primă, nu mi-au dat”, a spus casierul primăriei. Inginerul agricol al primăriei, Nicolae Birceanu, spune că se va supune şi va înapoia banii considerând că i-a primit cu împrumut. „Nu e o sumă aşa mare dacă asta s-a decis ce să facem îi dăm înapoi”, a spus acesta.

Primăria a dat in judecată Curtea de Conturi. Astfel că până la sentinţa judecătorilor banii pe care angajaţii de la Stejari îi datorează statului vor rămâne tot în portofelele lor.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: