Primele liste cu disponibilizaţii din CEO

Primele liste cu disponibilizaţii din CE Oltenia au fost discutate ieri, vreme de mai multe ore, între sindicate şi administraţie. Compania vrea să dea afară, de la 1 iunie, 2.133 de persoane.

Din partea CEO au participat la discuţii Valentina Trofin, şefa de la Resurse Umane, Ion Ruşeţ, şeful de la relaţii de muncă şi Daniel Olaru, directorul adjunct de la Resurse umane. Conducerea societăţii a prezentat ieri primele cifre pe fiecare sucursală în parte. În total au identificat circa 1800 de persoane, angajate la complexuri, cariere, dar şi la Brăila. Aproape 1.200 sunt din minerit, iar restul de 600 din energie. Sunt concediaţi cei care mai au unul sau doi ani până la pensie şi primesc două sau trei salarii compensatorii, plus venit de completare timp de doi ani. Patru salarii compensatorii vor primi minerii de la Tehomir şi şase salarii cei care nu intră în categoria pensionabililor.

Potrivit informaţiilor furnizate de comisia de negociere, conducerea companiei trebuie să mai identifice 300 şi ceva de persoane. Şefii din CEO se aşteptau să fie şi persoane care să depună cerere pentru concediere în schimbul a şase salarii, dar suma nu este atractivă astfel că au fost depuse doar o sută de cereri. În aceste condiţii este posibil să fie prelungit programul de concediere cu o jumătate de an pentru a intra pe liste şi cei care îndeplinesc condiţiile de concediere la 31 decembrie 2017. Dar ei nu vor mai încasa venit de completare pentru că au fost incluşi în planul de restructurare aprobat de Guvern. Din acest motiv, se doreşte o „compensare“ şi vor fi acordate şase salarii. Discuţiile vor fi reluate după Paşti atunci când vor apărea şi primele liste cu nume. Sindicatele au propus ca şi cei care au mai luat ordonanţă să fie puşi pe listă.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: