Primele numiri în CEO, în aprilie

Directorii companiilor ce vor forma Complexul Energetic Oltenia par să meargă mai departe cu procesul de înfiinţare, chiar dacă numărul contestaţiilor creşte pe zi ce trece. Cele patru societăţi componente, CE Turceni, CE Rovinari, CE Craiova şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia au anunţat că pe 27 aprilie va avea loc la Bucureşti Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor când vor avea pe ordinea de zi mai multe puncte. Printre acestea şi alegerea primilor şapte membri ai Consiliului de Supraveghere, dar şi stabilirea sediului CEO la Turceni.

Şedinţa care va avea loc la Ministerul Economiei pe 27 aprilie se anunţă una importantă. De fapt, Adunarea Acţionarilor va trebui să fie de acord cu tot ceea ce au fost simple discuţii până acum. Vor fi luate în discuţie modificări substanţiale de active şi pasive ale celor patru societăţi intervenite între 21 martie, data de întocmire a proiectului de fuziune, şi 27 aprilie, data şedinţei. Tot atunci va fi aprobat şi proiectul de constituire a Complexului Energetic prin fuziunea celor patru societăţi, proiectul fiind publicat în Monitorul Oficial pe data de 24 martie.

Primele numiri

Pe 27 aprilie, membrii celor patru adunări ale acţionarilor vor aproba inclusiv modul de conducere a companiei, în sistem dualist, prin Consiliu de Supraveghere şi Directorat, dar vor discuta şi decizia ca sediul CEO să fie la Turceni. Tot atunci vor fi cunoscute şi primele şapte nume ale membrilor Consiliului de Supraveghere. Aceştia vor avea un mandat de doi ani. Va fi analizată lista cu numele celor propuşi pentru Consiliul de Supraveghere, domiciliul şi calitatea profesională a celor înscrişi. Înscrierea pentru un post în Consiliul de Supraveghere se termină pe 18 aprilie.  

Radierea societăţilor

Protocoalele de predare-primire de activ şi pasiv a societăţilor, procesele verbale de predare-primire a imobilelor sau numele auditorului financiar care va reglementa Actul Constitutiv, toate acestea vor fi puse în discuţia membrilor AGA. Ca efect al fuziunii, va mai fi aprobată radierea celor patru societăţi de la Registrul Comerţului, organele fiscale şi de la orice autorităţi la care au fost înregistrate.  

ÎNFIINŢARE

Data de anunţare a Complexului Energetic Oltenia este 1 mai, potrivit coordonatorului proiectului Constantin Bălăşoiu, director CE Craiova.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: