Primul eşec în discuţiile pentru un sindicat reprezentativ

Preşedintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Ion Ruşeţ, a declarat la un post local de radio că a fost ales în mod corect şi cu o „majoritate covârşitoare“. 173 din cei 200 de membri l-au votat pe Ruşeţ la conferinţa de sâmbătă. Alegerile au fost contestate de Ioniţă Cocoranu, acesta susţinând că nu a existat un regulament de desfăşurare a alegerilor şi multe voturi au fost declarate nule, deşi erau valabile. La aceeaşi conferinţă a fost şi primul eşec al discuţiilor pentru formarea unui sindicat mare în CEO.

Liderii din Motru, Jilţ şi Turceni au propus ca preşedinţia viitorului sindicat să fie dată prin rotaţie, fiecăruia dintre ei. Aşa cum explică şi Ruşeţ, avocatul Gheorghe Pecingină, membru PSD, s-a revoltat când a auzit propunerea liderilor. Avocatul Pecingină pare să fie responsabil cu organizaţia sindicală a PSD din CEO. „A fost o revoltă pe care a făcut-o domnul avocat Pecingină, legat de negocierile care se poartă între sindicate cu privire la constituirea sindicatului reprezentativ. S-a respins ideea celor opt copreşedinţi la acest mare sindicat“, spune Ruşeţ.

Preşedintele Sindicatului „Minerul“ de la Peşteana, Dan Pârvulescu, spune că Ion Ruşeţ nu mai este în prima linie în mişcarea sindicală pentru că are „imaginea mai pătată“. „Dacă era atât de bun trebuia să-şi facă sindicatul pe care l-a propus Jilţ, Turceni, Motru, dar oamenii de acolo-l cunosc şi de asta şi-a dat demisia între ghilimele. Aici fiind oameni necunoscători... Dar îşi vor da seama şi aceşti necunoscători din zona Rovinari cine este Ruşeţ“, crede Pîrvulescu. Ruşeţ nu a dorit să comenteze declaraţiile, dar l-a atacat pe Pîrvulescu spunând că a pierdut mulţi membri de sindicat.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: