Prin PNL Gorj miroase a noi excluderi

Purtătorul de cuvânt al PNL a declarat ieri în cadrul unei conferinţe de presă că Gheorghe Orzan, consilier judeţean, şi Constantin Bobaru, primar la Bumbeşti Jiu riscă să fie excluşi din partid pentru că se situează în afara statutului partidului prin unele afirmaţii publice.

Ion Răuţ a venit ieri "documentat" în faţa jurnaliştilor şi a vorbit despre un fel de "top" intern din organizaţie, în care Orzan era arătat cu degetul pentru că, din zece persoane, s-ar fi clasat al şaselea în privinţa scorurilor electorale de toamna trecută, în zonele de care a răspuns fiecare membru marcant al PNL Gorj. Purtătorul de cuvânt al filialei spune că nici rezultatele electorale ale celor doi nu le sunt favorabile, dar nici unele declaraţii făcute în ultima perioadă, mai ales de către Bobaru, atât Orzan cât şi primarul  manifestându-şi însă interesul pentru a candida la şefia organizaţiei. Răuţ spune că săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a Biroului Permanent al PNL Gorj, ocazie cu care va pune "în discuţie", declaraţii ale lui Bobaru şi Orzan, membri acestui for fiind cei în măsură să decidă, un precedent fiind creat deja prin excluderea lui Pantelimon Manta din PNL, în ciuda contestaţiei făcute de fostul deputat.

"Nu stă nici în puterea preşedintelui Morega sau a lui Răuţ să ia o asemenea decizie, dar voi deschide această discuţie în BPJ. Sunt şi şef al Departamentului Comunicare şi nu pot să informez Biroul despre ce declară unii sau alţii pentru că nu mi-aş face datoria şi aş fi bun eu de a fi exclus din partid. Să înţelegeţi lucrurile aşa, nu în cel al avertizărilor, că noi nu ne avertizăm. Pe logica dlui Bobaru, politica uşilor deschise înseamnă că uşile sunt deschise şi la intrare, dar şi la ieşire. În partid rămân cei cu rezultate solide", spune Răuţ, care nu a ezitat să-i compare pe criticii lui Morega cu nişte "fulgi de zăpadă".

Orzan este cel vizat

Fostul vicepreşedinte Gheorghe Orzan, fost apropiat al lui Dan Ilie Morega si contracandidat al acestuia la viitoarele alegeri pentru şefia filialei spune că, în mod normal, nimeni din organizaţie nu ar trebui dat afară sau criticat în public. Orzan afirmă că are rezultate electorale şi nu crede că se va ajunge la excluderea sa din PNL, deşi e convins că Dan Ilie Morega încearcă să îşi fac pe cât posibil mult mai uşoară realegerea în fruntea filialei. Acesta a acceptat destul de greu să comenteze afirmaţiile lui Răuţ, tocmai pentru că vorbele respective erau spuse de Răuţ. Jurnaliştilor le-a fost dat de înţeles că n-ar trebui să-l bage atât de mult în seamă pe purtătorul de cuvânt al filialei, de parcă presa l-ar fi pus în funcţia respectivă pe cel care a fost anterior ofiţer de securitate şi pe care nu toţi liberalii îl agreează în fruntea organizaţiei.

"Depinde cine mă agreează şi cine nu. La Conferinţa Judeţeană contează voturile delegaţilor pentru că ei vor hotărî cine va fi viitorul preşedinte. Suntem un partid liberal şi consider că e dăunătoare o astfel de ieşire în public. Noi ne ocupăm să ne criticăm membrii, nu adversarii politici şi cred că e dăunătoare o asemenea atitudine. Nu sunt dornic să răspund la provocări, dar acum ţintele par precise şi cu un anumit scop. Despre rezultate slabe nu se poate vorbi la mine pentru că eu am răspuns de o zonă care înainte a avut 5% şi acum a depăşit 10%, deci a fost mai mult decât dublu. În zona mea se află primarul de la Polovragi, eu fiind fiu al comunei, dumnealui fiind ales zdrobitor din 2004 încoace şi cred că şi asta spune ceva", declară Orzan.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: