Probele biologice ale copilului violat au dispărut

Noi acţiuni în cazul băieţelului de patru ani, supus unui presupus viol chiar de un vecin de 15 ani. Serviciul de Medicină Legală Gorj s-a pronunţat în privinţa probelor prelevate de la copil. Medicul legist Iulian Dascălu a declarat că femeia a venit cu copilul prea târziu la analiză şi nu s-a mai putut observa nimic. De precizat ar fi că mama minorului a venit chiar a doua zi la Medicină Legală însă au amânat-o pentru următoarea zi. De asemenea, şi medicii de la UPU au prelevat probe însă nici acelea nu au ajuns la analizat.

Încurcătură în cazul copilului violat de vecinul său, Alexandru. Chiar în seara întâmplării, mama şi copilul au ajuns la Urgenţe, au fost prelevate probe şi a fost desemnat unul dintre poliţiştii care anchetau să ducă probele la Medicină Legală. Nu au ajuns. A doua zi, îndoindu-se de bunele intenţii ale poliţistului, pe bună dreptate, Florentina Dărăbaş a mers cu micuţul la medicină legală pentru noi analize. I-au spus că vină a doua zi. Prea târziu însă pentru a se mai observa violul, spun acum medicii.

Primele probe, recoltate la UPU

Pe 1 decembrie o femeie din zona de nord a municipiului Târgu Jiu a mers cu fiul ei de numai patru ani la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean susţinând că băieţelul a fost victima unui viol. Atunci medicii i-au recoltat micuţului probe biologice şi a fost trimis acasă. Peste două zile, mama băieţelului şi-a dus copilul şi la Serviciul de Medicină Legală pentru a fi examinat şi de un medic legist să vadă dacă într-adevăr copilul ei a fost violat sau nu. „Cum să vă spun eu... Este foarte greu de spus deoarece băieţelul a venit la noi după 48 de ore, deci la două zile şi chiar eu l-am examinat. Local, leziuni traumatice nu se mai vedeau şi am recoltat pentru evidenţierea de spermatozoizi şi pentru identificare ADN, ADN care se va face probabil la institutul de criminalistică iar spermatozoizi nu s-au identificat pentru că era şi culmea la 48 de ore să mai fie. Cel mic a avut şi scaun, a avut toaletă  locală. Practic nu există dovezi concrete pentru viol la 48 de ore. Nu ştiu ce s-a făcut în ziua respectivă pentru că el a fost şi în ziua respectivă examinat iar de asta nu ştiu”, a declarat ieri medicul legist Dascălu din cadrul Serviciului de Medicină Legală.

Echipa postului de televiziune Gorj Tv a fost acolo când mama a venit cu copilul să i se recolteze probe şi atunci ea a explicat medicului legist că probe i-au fost recoltate băieţelului şi în seara de 1 decembrie. Medicul legist i-a spus să vină a doua zi. Greu de spus că nu ştia că atunci nu se va mai putea observa ceva. Mai mult, femeia a spus că fiul ei nu a fost găsit în registru la Unitatea de Primiri Urgenţe şi a mers împreună cu medicul legist în Policlinică pentru ca micuţul să fie examinat şi de un medic chirurg.  

Medic UPU: Poliţistul trebuia să ducă probele

Liliana Puiu Crăciun, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat că băiatului i-au fost luat probe imediat. Aceasta a mai spus că poliţistul trebuia să le ducă. Mai mult decât atât, Puiu Crăciun spune că la un moment dat, medicul legist Dascălu a întrebat despre aceste probe, semn că nu ajunseseră. „Am luat probe chiar atunci când a venit cu mama lui. Trebuie să spun că u avea nici un fel de leziuni care să ne ducă cu gândul la viol. Am recoltat proba care trebuia să ajungă la Medicină Legală. Chiar m-am întâlnit a doua zi cu domnul Dascălu şi m-a întrebat de probă. Poliţistul trebuia să o ducă. Oricum, poliţistul nu era convins de ce spunea femeia pentru că în zonă se aude despre acest fel de cazuri foarte des“, a spus medicul.

Pe parcursul mai multor zile, reporterii Gorj TV au obţinut declaraţii şocante din partea altor locuitori ai blocului. Aceştia povesteau fără să tresare cum le-au fost violaţi copiii. Nici reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie a Copilului nu au luat nicio măsură. Chiar dacă reporterii Gorj TV le-au arătat imaginile cu declaraţiile şocante, aceştia au vrut o plângere oficială. Ce poate fi mai mult decât o imagine? Sau imagini cu orgii între minori i-ar fi convins...

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: